FOTO: Fotbal județean – Favoriții au câștigat pe linie!

0
370

Campionatul Superligii Vrancei, ediția 2023 – 2024 a început în mod spectaculos! Sâmbătă, 16 septembrie și duminică, 17 septembrie, în cele șapte meciuri au fost înscrise 42 de goluri. Cele mai multe, 13, au fost marcate pe noul stadion din Golești unde Naționalul a prins Dumbrăveniul în cea mai rea ipostază de când are echipă în Superligă! Despre partida de la Golești, antrenorul Naționalului Alin Samoilă – Sava mi-a declarat: „Am jucat primul joc oficial în nocturnă, în noul proiect dintre Național Golești și LPS Focșani și am reușit sa marcăm 13 goluri. A fost o atmosferă foarte frumoasă cu prezența în tribune a peste 700 de suporteri.  Băieții au jucat foarte bine, ținând cont că avem o echipă foarte tânără cu jucători de 18, 17, 16 ani, singurul senior fiind căpitanul Andrei Glavana, născut în 1998. Suntem o echipa tânără care vrem să facem o figură frumoasă în acest Campionat al Ligii 4 și să ne calificam în Play Off. Mulțumim Primăriei Golești, domnului primar Alexandru Zar, domnului viceprimar Vasile Bostănaru pentru implicare și condițiile oferite! Mulțumim și sponsorilor care sunt alături de echipă”.

Au jucat pentru Național 2012: Glavana – Denis Robu, Oglan, Bogdan Robu, Badiu Pleșcan, Bucur, Damaschin, Hărăbor, Dumitru, Pană, Cămară, Constandache, Feraru, Ifrim, Bouroș, Moise, Zainea, Pîrlea, Dragomir. Au marcat Hărăbor – 3 goluri, Pleșcan -3, Pană -2, Ifrim -2, Dumitru -1, Feraru -1, Pîrlea -1.

 

Victorii lejere ale favoritelor!

În celelalte întâlniri, favoritele s-au impus cu lejeritate. La Mărășești, într-un presupus derbi, campionii de la Victoria Gugești au înscris de cinci ori fără a primi gol, și anunță din start reluarea într-o nouă ediție a cursei pentru campionat, cupă și participare la baraj, cu CSM Adjud 1946. Pentru Victoria au înscris la Mărășești Cosmin Pasăre – de trei ori, Viorel Mihăilă și Tinică Giantinino. În formula de joc a Victoriei s-au aflat 8 foști componenți ai CSM Focșani 2007, toți fotbaliști proaspeți, care mai au multe de spus ca jucători – Alexandru Apenciucesei, Popa, George Duca, Lupu, Paizan, Dascălu, Cosmin Milea, Pasăre. Celălalt Milea, Marian, este produsul LPS Focșani. Adică un grup de fotbaliști care, împreună cu colegii lor, alcătuiesc o echipă de nivelul Ligii a III-a. Tot așa cum o formație de Liga a III-a alcătuiesc și adjudenii, câștigători cu 7-1 la Tătăranu. Și la CSM 1946 sunt mai mulți jucători foarte buni plecați de la CSM Focșani 2007, mai recent sau mai de demult: Manu și Predoiu, fiecare cu câte două goluri în meciul din prima etapă (celelalte trei au fost reușite de Corman – 2 și Gheghici), Zaharia și Dediu. Dar și Adrian Oltianu și Mănăilă care, este adevărat, nu au un trecut la CSM 2007. Este un exod de fotbaliști care amintește de perioada în care Ionuț Chirilă a golit Focșaniul de jucători localnici. Sportul Ciorăști, o altă formație cu pedigree, și-a făcut norma și s-a impus cu 3-1 în fața Gloriei Gologanu, prin golurile marcate de Alin Potorac, Florin Potorac și Roșu.

 

Rezultatele primei etape

Viitorul Mărășești – Victoria Gugești 0-5; Național 2012 Golești – CSC Dumbrăveni 13-0; Sportul Ciorăști – Victoria Gologanu 3-1; Dinamo Tătăranu – CSM Adjud 1946 1-7; ACS Homocea – FC Căiata 6-0; FC Panciu – Energia Vulturu 5-1; Gloria Bălești – Siretul Suraia 0-3 (rezultat neomologat pentru că a fost depusă o contestație ce va fi discutată miercuri).

 

Programul etapei a doua

Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00, CSM Adjud 1946 – ACS Homocea; Victoria Gugești – Național 2012 Golești.

Duminică, 24 septembrie ora 11:00, Siretul Suraia – FCPanciu; FC Căiata – Gloria Bălești; Victoria Gologanu – Dinamo Tătăranu; CSC Dumbrăveni – Sportul Ciorăști; Trotușul Ruginești – Viitorul Mărășești.

Sursa foto, Facebook Victoria Gugești, Facebook CSM Adjud 1946, Facebook Sportul Ciorăști

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here