Un britanic a înotat 500 km în râul Hudson pentru a atrage atenţia asupra poluării apelor

0
32

Un înotător de anduranţă din Marea Britanie, „protector ONU al oceanelor‟, a terminat miercuri, la New York, un parcurs de 500 de kilometri pe râul Hudson pentru creşterea gradului de conştientizare asupra poluării apelor, cu câteva zile înainte de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, transmite AFP. „În urmă cu 50 de ani, acesta era unul dintre cele mai poluate cursuri de apă de pe planetă‟, a declarat Lewis Pugh, sportiv în vârstă de 53 de ani, la sosirea la Battery Park, în extremitatea sudică a Manhattanului, unde se întâlnesc râul Hudson, East River şi Oceanul Atlantic.

Trebuie să avem râuri curate şi sănătoase‟, a spus şeful fundaţiei care îi poartă numele, salutând depoluarea râului Hudson încă din anii 1970. Acest lucru i-a permis să înoate de la izvorul râului, situat în Munţii Aridonracks, până la gura sa de vărsare în golful new-yorkez – 500 de kilometri de coborâre, fără asistenţă, timp de 32 de zile, cu pauze fireşti pentru a mânca şi a dormi noaptea. Lewis Pugh speră că această reuşită îi va inspira şi pe alţii pentru creşterea nivelului de conştientizare cu privire la depoluarea fluviilor şi râurilor.

Alţi activişti de mediu – şi sportivi – „vor putea spune: dacă s-a reuşit cu Hudson, se poate face pentru cursul nostru de apă, pentru a-l salva‟, a declarat Lewis Pugh presei. El a precizat că, înainte de depoluare, legendarul râu din New York îşi schimba culoarea zilnic, în funcţie de ceea ce se deversa în apă în urma activităţilor industriale. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here