VIDEO: Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu scuterul în jurnalişti; mama tânărului a fost arestată pentru 30 de zile

0
1352

Tatăl lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a intrat cu scuterul în jurnaliştii care îl aşteptau la DIICOT. Bărbatul a fost chemat joi de procurori pentru a fi audiat în dosarul fiului său, iar la plecare a avut un comportament reprobabil. El a ieşit în fugă din sediul DIICOT, cu casca de motociclist pe cap, după care a urcat pe scuter. În momentul în care a fost înconjurat de jurnaliştii ce doreau să îi adreseze întrebări despre audiere, bărbatul a demarat şi a lovit doi cameramani aflaţi în faţa lui. De altfel, şi la intrarea în sediul DIICOT tatăl lui Vlad Pascu a avut o atitudine ciudată, fiind surprins în timp ce râdea. În sediul DIICOT se află şi mama lui Vlad Pascu. Ea este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei. De asemenea, procurorii îi audiază pe prietenii lui Pascu, care ar fi consumat cu acesta droguri.

Poliţiştii Capitalei s-au autosesizat şi au demarat verificări, în vederea dispunerii măsurilor legale, în cazul tatălui lui Vlad Pascu, după ce acesta a intrat cu scuterul în jurnaliştii care îl aşteptau la DIICOT, potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Mama lui Vlad Pascu a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Miruna Pascu a fost adusă cu mandat la sediul DIICOT şi audiată mai multe ore, fiind acuzată că ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei. În dosar este cercetat şi tatăl şoferului, sub control judiciar, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La percheziţiile efectuate în locuinţa sa, anchetatorii au descoperit mai multe cartuşe.

UPDATE! Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului București. Miruna Pascu este acuzată de DIICOT de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Astfel, ea a ameninţat-o pe martoră că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare, dacă va colabora cu procurorii.

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Antidrog au declanşat o vastă operaţiune în Capitală, cu numele de cod „Hidra”, care îi vizează pe cei din anturajul lui Vlad Pascu, consumatori şi traficanţi de droguri. Printre aceştia se află şi prieteni ai lui Vlad Pascu, care erau cu acesta pe litoral în perioada producerii accidentului în localitatea 2 Mai. Procurorii DIICOT arată că este vorba de tineri din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Conform anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat. Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private desfăşurate în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Pe 19 august, doi tineri (o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani) au decedat şi alţi trei au fost răniţi după ce Vlad Pascu a intrat cu maşina (un Mercedes de colecţie decapotabil) într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.

Dealerul lui Vlad Pascu – cercetat pentru furt calificat şi distrugere, după ce a spart o farmacie

Tudor Duma, un tânăr suspectat că îi furniza droguri lui Vlad Pascu, este cercetat pentru furt calificat şi distrugere, după ce ar fi spart depozitul farmaceutic de la Spitalul Floreasca înainte de a fi audiat, joi, la DIICOT, potrivit unor surse judiciare. „Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. De altfel, într-o înregistrare video, Tudor Duma apare plimbându-se pe holurile spitalului. „Băi, sunt rupt în gură de xanaxat şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca. (…) Ce medicamente fur şi eu de aici? (…) Sunt aici ca la mine acasă. Fur tot ce vreau”, spune tânărul în înregistrare.

Cazul a fost semnalat de Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă. „În această dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către reprezentanţi ai unei unităţi medicale din Sectorul 1, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de distrugere. La faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică, care au relaţionat cu apelantul, acesta sesizând faptul că, în cursul nopţii, un bărbat ar fi pătruns în incinta instituţiei, în zona administrativă (depozitul farmaceutic), unde s-a semnat cu un marker pe fişete, uşi, precum şi pe alte bunuri din incintă. Ulterior, la plecare, ar fi sustras două pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflată pe hol. În prezent, se efectuează cercetarea locului faptei de către poliţişti, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi dispunerii măsurilor legale”, a anunţat Poliţia.

Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost adus joi în cătuşe, la sediul DIICOT din Capitală. La DIICOT au fost audiaţi şi părinţii lui Vlad Pascu. Mama lui este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei. De asemenea, procurorii i-au audiat şi pe prietenii lui Pascu, care ar fi consumat cu acesta droguri.

Sursa foto: Captură video Digi24, Inquam Photos/ Octav Ganea (via – www.digi24.ro), www.antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here