Fotbal județean – Start în Superliga Vrancei

0
531

 

  • Două favorite la titlul județean – CSM Adjud 1946 și Victoria Gugești

Ediția 2023-2024 a campionatului Superligii Vrancea va debuta sâmbătă, 16 septembrie, când vor avea loc patru meciuri, celelalte trei fiind programate pentru duminică, 17 septembrie. Intră în competiție 15 echipe: Viitorul Mărășești, Victoria Gugești, FC Panciu, Energia Vulturu, ACS Homocea, FC Căiata, Național Golești, CSC Dumbrăveni, Sportul Ciorăști, Victoria Gologanu, Dinamo Tătăranu, CSM Adjud 1946, Gloria Bălești, Siretul Suraia, Trotușul Ruginești.

Dacă până în urmă cu câteva zile se anunța ca favorită la câștigarea titlului doar CSM Adjud 1946 care făcuse o campanie de transferuri spectaculoasă, la fel ca și cea de jocuri de pregătire, pe ultima turnantă s-a înscris și Victoria Gugești. Campioana ediției trecute își menținuse aproape tot lotul cu care disputase barajul, dar nu se întrevedeau noutăți care au apărut, însă, după ce echipa Focșaniului s-a dispensat de trei jucători foarte buni pentru Liga a III-a. Toți trei ai fost legitimați la Victoria Gugești căreia îi vor da un plus important de calitate și de valoare. Andrei Paizan și Alin Dascălu, jucători de creație și finalizare, Cosmin Pasăre, vârful de meserie, vin cu temele făcute la zi, adică au pregătirea de care este nevoie pentru a intra direct în joc. Alexandru Apenciucesei continuă, Ștefan Lupu, revine și poate face cu Paizan și Dascălu o linie de mijloc foarte valoroasă. Nou legitimat este și Liviu Târcă, jucător polivalent, care a jucat și ca atacant, dar și ca fundaș în Liga a III-a, la Focșani. Iar postura de jucător îl va pune pe experimentatul și valorosul Adrian Toma în situația de a fi antrenorul din  teren al echipei, așa cum a fost și la CSM Focșani 2007 până în 2012. Va fi un duel între două formații care sunt, ca și componență, peste peste nivelul Ligii a IV-a.

Celelalte echipe pot da prin prestațiile lor, culoare unei competiții în care se va juca fotbal organizat și în alte comune decât în cele cu care se obișnuiseră în ultimii ani vrâncenii amatori de fotbal județean.

Programul primei etape

Sâmbătă, 16 septembrie ora 17:00, Viitorul Mărășești – Victoria Gugești și FC Panciu – Energia Vulturu; ora 19:00, ACS Homocea – FC Căiata; ora 20:00, Național Golești – CSC Dumbrăveni.

Duminică, 17 septembrie, ora 11:00, Sportul Ciorăști – Victoria Gologanu, Dinamo Tătăranu – CSM Adjud 1946, Gloria Bălești – Siretul Suraia. Trotușul Ruginești stă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here