Despăgubiri de 2,3 milioane euro pentru Comcereal Vrancea ca urmare a secetei de anul trecut

0
3634

Un produs adaptat riscurilor majore cu care se confruntă agricultura din România este acum disponibil pe piață: soluția Marsh care garantează producția agricolă a adus pentru grupul Comcereal Vrancea despăgubiri în valoare de 2,3 milioane EUR, ca urmare a secetei din 2022

Seceta rămâne o amenințare majoră pentru investițiile fermierilor din România, iar schimbările climatice accentuează acest pericol. Într-un caz recent, Marsh Romania, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, a reușit să obțină o soluție de succes pentru grupul de companii Comcereal Vrancea, un important membru al FAPPR (Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România).

În urma unei perioade de secetă severă, Comcereal Vrancea a suferit pierderi semnificative în producția agricolă, în 2022. Cu sprijinul echipei de specialiști Marsh, compania asigurată a primit o despăgubire în valoare de 2.3 milioane de Euro. “Având în vedere amplitudinea manifestărilor climatice înregistrate în ultimii ani în multe zone agricole din Romania, cum a fost, de exemplu, seceta severă din 2020, urmate de un an agricol excepțional în 2021, noi am identificat nevoia dezvoltării și implementării unei soluții de management al riscurilor sistemice la care este expusă producția agricolă. Prin intermediul acestei soluții ne asigurăm că investițiile noastre sunt protejate în fața unor astfel de amenințări și dăm continuitate planurilor de viitor. Un asemenea produs reprezintă o premieră în România și a fost accesat direct de pe piețele internaționale de asigurări, iar suportul FAPPR a fost esențial pentru a construi un produs de asigurare conform cu regulile Submasurii 17.1 din cadrul PNDR”, a declarat Cătălin Scutaru (FOTO, sursa linkedin.com – n.r.), Director General Adjunct al Comcereal Vrancea.

Comcereal Vrancea a beneficiat de soluția unică, dezvoltată de Marsh Romania, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, utilizând suportul FAPPR și al altor asociații de profil din România, care acoperă atât riscurile clasice – precum seceta, arșița, inundațiile, ploile excesive, sau înghețurile sezoniere, cât și riscuri specifice, cum ar fi boli și alte organisme dăunătoare.

Despre Comcereal Vrancea

Comcereal Vrancea este un grup de companii axate pe agribusiness și industrie alimentară, îmbinând activități precum trading-ul de cereale, oleaginoase și input-uri agricole cu producția în ferme vegetale, pomicultură și fabricarea produselor de panificație.

Despre Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR)

Forumul APPR este o asociație profesională federativă formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, înființată în anul 2012. Forumul APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM) și furnizează asistență tehnică în domeniile agronomic, economic și legislativ pentru membrii săi. Organizația este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale.

COMUNICAT DE PRESĂ, 14 septembrie 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here