ULTIMA ORĂ! Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în Vrancea și mare parte din țară. HARTA zonelor afectate

0
1658

Meteorologii au emis astăzi o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică  vizând mai multe județe din țară, printre care și Vrancea.
Potrivit ANM, în intervalul 15 septembrie, ora 10.00 – 16 septembrie, ora 06.00 în cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 15-09-2023
Ora : 10:00
Nr. mesajului:1
Intervalul : 15 septembrie, ora 10 – 16 septembrie, ora 06
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : instabilitate atmosferică
Mesaj :

În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Notă: Astăzi (15 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here