VIDEO: Un mural de Banksy, expus la Londra după ce a fost transportat cu o macara

0
18

O lucrare a artistului Banksy, estimată la 6 milioane de lire sterline (7,5 milioane de dolari), a fost transportată cu o macara la o nouă expoziţie inaugurată în Londra, informează DPA Şi PA Media. Creaţia, intitulată ”Valentine’s Day Mascara”, cântăreşte 3,8 tone şi a apărut pentru prima dată pe zidul lateral al unei case din Margate, Anglia, de Valentine’s Day. Ulterior, a fost expusă public în parcul de distracţii Dreamland, din acelaşi oraş. Creaţia înfăţişează o gospodină din anii 1950 cu un ochi umflat şi un dinte lipsă, care poartă şorţ şi mănuşi galbene pentru menaj şi împinge un bărbat într-un congelator.

Potrivit unui anunţ făcut în august, opera urmează să fie vândută public în 27.000 de fragmente la preţul de 120 de lire sterline fiecare, disponibile pe platforma Showpiece. La primele ore ale zilei de marţi, opera a fost plasată în foaierul expoziţiei The Art of Banksy din Regent Street, centrul Londrei, unde publicul o poate admira gratuit. ”Am plănuit în secret această operaţiune de luni de zile, dar tot a fost un moment tensionat când o astfel de operă de artă importantă şi valoroasă a atârnat de o macara deasupra Regent Street”, a spus Michel Boersma, curatorul expoziţiei Art of Banksy.

”Suntem, bineînţeles, încântaţi că o avem în expoziţie şi oferim publicului şansa de a o vedea gratuit întrucât a fost creată ca o operă stradală”, a mai spus el. ”E o creaţie care face referire la abuzul domestic şi, ca atare, colaborăm cu mai multe organizaţii caritabile pentru sprijinul victimelor violenţei domestice şi strângem fonduri din donaţii”.

Expoziţia The Art of Banksy donează o parte din sumele încasate în urma vânzării de produse către mai multe organizaţii independente care acordă sprijin refugiaţilor, Ucrainei şi unor cauze pentru emanciparea femeilor”. Expoziţia va include peste 150 de lucrări, printre care creaţia lui Banksy intitulată ”Mona Lisa”, o lucrare semnată, dar necunoscută până acum, cumpărată direct de la artist de un actor de top de la Hollywood în 2003. O altă lucrare din cadrul expoziţiei este ”Flower Thrower”, creată de Banksy ca dar de Valentine’s Day pentru iubita lui din acea vreme, cu şase ani înainte de creaţia ”Love is in the Air”. Expoziţia The Art of Banksy nu este curatoriată sau autorizată de artist. Preţul biletelor începe de la 17,5 lire sterline, iar expoziţia şi-a deschis porţile miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here