Renovarea unei case: cele mai importante aspecte

0
87

Renovarea unei case este un proces prin care toţi trecem la un moment dat. Bineînţeles, pentru fiecare dintre noi, acest proces este o experienţă diferită. Totuşi, există câteva aspecte comune în orice tip de renovare, de la evaluarea şi/sau schimbarea instalaţiilor şi până la alegerea finisajelor.
Iată care sunt cele mai importante aspecte când vine vorba de renovări interioare:

 

Instalaţia electrică

Instalaţia electrică se număra printre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când renovezi. Apelează la un electrician profesionist pentru a evalua situaţia din casă înainte de a face orice fel de modificări. Acesta îţi va spune ce schimbări sunt necesare şi ce opţiuni ai.
Nu este niciodată o idee bună să te ocupi de instalaţia electrică pe cont propriu. Riscurile sunt foarte mari, de aceea un electrician avizat este singurul care ar trebui să realizeze astfel de lucrări. Bineînţeles, te poţi implica şi tu în proces. Îi poţi spune acestuia ce îţi doreşti, ce buget ai şi cel mai important, unde vrei să ai prize în casă. Atunci când renovezi şi te ocupi şi de instalaţia sanitară, poţi decide alături de electrician unde vrei să ai prizele şi de ce tip de prize ai nevoie.
Poziţionarea adecvată a prizelor te va ajuta să te bucuri de mai mult confort la tine acasă. Dacă îţi doreşti produse de calitate, poţi alege prize de la Gewiss, un producător cu reputaţie în domeniu.

 

Instalaţia sanitară

Instalaţia sanitară trebuie şi ea schimbată odată la ceva ani. Atunci când renovezi este de preferat să nu sari peste această etapă. O instalaţie sanitară bună te va ajuta să te bucuri de tot confortul la tine acasă, dar şi să previi problemele neplăcute, precum scurgerile sau inundaţiile.
Apelează la un instalator când vrei să aduci modificări instalaţiei sanitare. Precum în cazul instalaţiei electrice, nu este deloc o idee bună să te ocupi de astfel de lucrări pe cont propriu.
Un instalator cu experienţa te va îndruma spre alegerea celor mai bune materiale şi va ţine cont de dorinţele tale. Spre exemplu, dacă îţi doreşti un duş walk-in, un WC cu rezervor încastrat sau un lavoar pe blat, instalatorul va putea să îţi zică cum anume se pot face aceste schimbări.
Tot instalatorul te poate ajuta şi când vine vorba de renovarea bucătăriei. Dacă îţi doreşti o maşină de spălat vase sau să muţi chiuveta din fostul ei loc, vei avea nevoie de noi scurgeri, dar şi de alte accesorii.

 

Finisajele

Finisajele sunt foarte importante în orice tip de renovare. De obicei, în această categorie sunt incluse pardoselile de toate tipurile, tâmplăria, dar şi tapetul sau vopseaua lavabilă. Finisajele vor dicta nu numai aspectul final al casei, ci şi confortul te care te vei bucura. Este esenţial să alegi finisajele în funcţie de stilul tău de viaţă, dar şi de gusturile personale.
Când vine vorba de pardoseli, printre cele mai populare finisaje se număra parhcetul, gresia, mocheta şi pardoseala PVC. Toate au avantaje şi dezavantaje, de aceea trebuie să găseşti variantă care funcţionează pentru tine. De asemenea, trebuie să ştii că nu trebuie neapărat să foloseşti acelaşi tip de pardoseală în toată casa. Poţi avea parchet în camere şi gresie în baie sau poţi face o mulţime de alte combinaţii.
La capitolul finisaje pentru pereţi, există două variante super populare din care poţi alege: vopseaua lavabilă şi tapetul. Vopseaua lavabilă se aplică uşor, nu se pătează prea uşor şi îţi oferă o mulţime de nuanţe şi culori din care să alegi. Unde mai pui că se poate aplica şi pe cont propriu, fără să fie absolut necesar să apelezi la un zugrav. Tapetul este şi el o alegere inspirată, mai ales dacă optezi pentru modele din vinilin sau material neţesut. Acesta rezista foarte bine în timp şi găseşti o mulţime de modele din care să alegi.

 

Amenajarea bucătăriei

Bucătăria este una dintre cele mai costisitoare camere când vine vorba de renovări. Dacă în camere nu ai nevoie de foarte mult mobilier sau aparatură, în cazul bucătăriei lucrurile se schimbă. Mobilă de bucătărie, de orice fel, este un must pentru a putea găti sau prepara băuturi uşor. De asemenea, vei avea nevoie şi de electrocasnice, precum cuptorul, plita, frigiderul, maşina de spălat vase sau aparatul de cafea.
În prezent, poţi alege dintre mobilă de bucătărie pe comandă şi mobila modulara. Mobila modulara este o super alegere dacă bucătăria nu este foarte mică şi dacă nu vrei un design special. Aceasta este accesibilă din punct de vedere al preţului şi se găseşte în majoritatea magazinelor mari, dar şi online.
Printre cele mai importante aspecte ce ţin de renovare se număra evaluarea instalaţiilor, alegerea finisahelor, dar şi amenajarea bucătăriei. Atunci când renovezi este bine să ceri mereu părerea profesioniştilor şi să comunici cât mai bine cu ei pentru a avea cele mai bune rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here