GALERIE FOTO! Zi de sărbătoare la Schitul Muntioru: Arhimandritul Macarie a împlinit 74 de ani

0
11411

Vineri, 8 septembrie, în ziua când este prăznuită Nașterea Maicii Domnului, un mare număr de credincioși, alături de familie, clerici, mulți dintre cei care îl cunosc și îl prețuiesc, au fost prezenți la Schitul Munioru și l-au sărbătorit pe Arhimandritul Macarie, cu ocazia împlinirii frumoasei și venerabilei vârste de 74 de ani. La ceas aniversar, părintele Macarie a primit cu bucurie buchete de flori și nenumărate urări de sănătate, putere, ocrotire și binecuvântare cu bucurii şi împliniri duhovniceşti.

„Părintele Macarie s-a născut pe 8 septembrie 1949 în satul Sările, comuna Bisoca, din județul Buzău. Tunderea sa în monahism s-a făcut la Mănăstirea Ciolanu, apoi a fost trimis ca viețuitor la Poiana Mărului”, după cum aflăm dintr-un articol publicat de Monitorul de Vrancea. „Nașul de călugărie a fost Preasfințitul Gherasim, Episcop vicar la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Deși la naștere i s-a dat numele de Marcel, odată cu tunderea sa în călugărie a primit numele de Macarie, nume purtat de un mare sfânt care a trăit în secolul IV. Numele de Macarie înseamnă «Fericitul» în greacă. Mulți îl descriu pe Macarie Beșliu ca fiind un bătrân cu barba ninsă și răsfirată de vânt, cu glasul blând. Părintele Macarie îi binecuvântează pe toți credincioșii care urcă la el, la mănăstirea Muntioru. Cu ceva vreme în urmă, părintele Macarie a fost ridicat la rang de arhimandrit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în cadrul slujbei de sfințire a bisericii cu hramul «Învierea Domnului» din satul Sările, comuna Bisoca, județul Buzău, ultima sa ctitorie.”

Îi urăm și noi părintelui Macarie ani mulţi şi binecuvântaţi cu sănătate şi împliniri! La mulţi, frumoşi şi fericiţi ani, părinte!

Foto credit: Profesor Gabriel Trestianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here