Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

„Țeapă” pe rețele de socializare: a comandat treninguri de firmă și a primit o geacă pentru copii, două veste și trei fesuri

O femeie din Mărășești a rămas fără câteva sute de lei, dar și fără treningurile pe care și le dorea, după ce a avut încredere să plătească pentru niște produse listate la vânzare pe Facebook. Păgubita făcuse o comandă în octombrie 2022, sperând ca pentru 720 de lei să primească patru treninguri de firmă, care aparent erau vândute de un utilizator Facebook pe această rețea de socializare. Numai că, după ce la câteva zile a ajuns curierul cu pachetul și a achitat suma ramburs, a realizat că în colet nu erau articolele vestimentare comandate, ci cu totul alte bunuri, respectiv o geacă pentru copii, două veste și trei fesuri, la o valoare totală inferioară sumei de bani plătite. De aici, a încercat să reia legătura cu vânzătorul, fără succes, așa că a făcut plângere penală pentru înșelăciune.

În timpul anchetei, s-a dat de urma unei persoane căreia îi corespundeau datele de identificare ale expeditorului, o femeie despre care s-a dovedit însă că nu știa nimic despre vânzare și, mai mult decât atât, nici nu era în țară, deoarece la acea dată muncea în Germania. În continuare, au fost solicitate detalii băncii unde fusese făcută tranzacția, dar reprezentanții au răspuns că nu pot comunica datele proprietarului contului deoarece nu le dețin, astfel că în final concluzia a fost că nu au fost obținute suficiente elemente care să conducă la identificarea presupusului autor al infracțiunii de înșelăciune. Urmarea a fost că procurorii au propus o soluție de renunţare la urmărire penală, soluție care a fost confirmată definitiv de instanță.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?