Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Elevi din Turcia în vizită la Consiliul Județean Vrancea

Un grup de elevi din Turcia însoțiți de liceeni de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” din Focșani au vizitat Consiliul Județean Vrancea.

Acțiunea face parte dintr-un parteneriat bilateral între colegiul focșănean și o unitate de învățământ din Turcia, care implică un schimb de experiență în cadrul proiectului ”Digitalising my world”, finanțat în cadrul programului Erasmus+.

Timp de 5 zile, în perioada 7-12 iunie 2023, cei 15 elevi și 2 profesori turci vor vizita, alături de elevii și profesorii focșăneni, mai multe obiective de interes din județul Vrancea, precum: Crângul Petrești, mausoleele eroilor, Universitatea, Muzeul ”Țării Vrancei” din Vidra și Focul Viu de la Andreiașu. ”Vrancea este cel mai frumos județ, aflat în inima României. Este și epicentrul cutremurelor, la fel cum știm că și în Turcia există o zonă predispusă la cutremure. În Vrancea s-a făurit unirea celor trei principate române și tot aici avem patru mausolee în onoarea eroilor din Primul Război Mondial. Vrancea mai este recunoscută pentru vinuri, având cea mai mare suprafață viticolă din România. Vă doresc să aveți o experiență frumoasă în județul nostru!”, le-a spus elevilor, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?