Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Un zilier a incendiat intenționat grajdul unui bărbat la care lucra

Un bărbat în vârstă de 72 de ani trebuie să achite despăgubiri de peste 53.000 lei, pagubele estimate a fi fost create prin incendierea intenționată a unui grajd. În toamna anului trecut septuagenarul a și fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapta sa, însă cum latura civilă a cauzei a fost analizată într-un dosar distinct, o soluție privind despăgubirile a fost pronunțată luna trecută. Astfel, instanța a dispus „obligarea inculpatului (…), la plata către părțile civile (… familia păgubitului – n.r.), a sumei de 53.887 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat, prin comiterea infracțiunii de incendiere. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Incendiul respectiv a avut loc în septembrie 2021, când bărbatul a incendiat cu intenție o anexă gospodarească folosită drept grajd de un bărbat din Fitionești, în vârstă de 85 de ani. Cei doi se cunoșteau de peste 20 de ani, dat fiind că inculpatul ajuta persoana vătămată la treburi prin gospodărie și era cazat la aceasta. Numai că în ziua respectivă cei doi s-au certat, aparent pentru că partea vătămată refuzase să îi dea inculpatului buletinul și cardul. Și, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a cumpărat cinci pachete de chibrituri și, folosindu-se de acestea și de un nailon, a dat foc cocenilor din podul grajdului. Partea vătămată a fost alertată de soție, care i-a atras atenția că se aud pocnituri, iar când a ieșit în curte a văzut grajdul arzând.

La fața locului au fost chemați pompierii, în aceeași zi inculpatul fiind găsit în zona pârâului Zăbrăuți, unde se ascundea. La cercetări, bărbatul a recunoscut ceea ce făcuse, a fost trimis în judecată și condamnat definitiv în noiembrie anul trecut la 2 ani de închisoare cu executare. Partea vătămată s-a constituit parte civilă în timpul cercetărilor cu suma de 300.000 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor distruse în incendiu, însă înainte de a se da o sentință definitivă, a decedat. De aici, în cauză au fost introduși moștenitorii, valoarea despăgubirilor acordate în instanță fiind conform raportului de expertiza construcții, efectuat de un expert tehnic judiciar.

Sursa foto: https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?