Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Festivalul de Arte scenice „Ritmurile Verii”, la Gugești

Festivalul de Arte scenice „Ritmurile Verii” se va desfășura în comuna Gugesti, care se pregătește de o sărbătoare muzicală impresionantă. În zilele de 10 și 11 iunie, localitatea va găzdui un eveniment muzical extraordinar, care va servi drept platformă pentru selecția artiștilor ce vor reprezenta România și Republica Moldova la prestigiosul Festival „Citta di Mascalucia” din Italia. Pentru a face acest festival și mai remarcabil, o delegație din Italia se va alătura evenimentului. Reprezentanții italieni vor avea misiunea de a alege talentele care vor lua parte la cea de-a 14-a ediție a Festivalului „Citta di Mascalucia”, un eveniment de prestigiu organizat în Italia.

Această oportunitate extraordinară vine ca rezultat al parteneriatului cultural dintre cele două țări și confirmă impactul pozitiv pe care arta și muzica îl au asupra relațiilor internaționale. Selecția pentru Festivalul „Citta di Mascalucia” se va desfășura în cadrul Festivalului „Ritmurile Verii” din Gugești, iar concurenții vor fi evaluați de un juriu de înaltă clasă. Printre membrii juriului se numără personalități marcante din domeniul muzicii. Nicolae Caragia va îndeplini rolul de președinte al juriului, aducându-și experiența vastă și cunoștințele profunde în industria muzicală, Maurizio Casella, organizatorul festivalului din Italia, va aduce expertiza sa internațională pentru a asigura o selecție riguroasă și obiectivă. Eugenia Ursu, reprezentanta Republicii Moldova, va contribui cu perspectiva sa unică, iar Aurelia Vaida, profesoară de canto respectată din Vrancea, va aduce o înțelegere profundă a tehnicii vocale. Alături de aceștia, Claudiu Bulete, un nume binecunoscut, va aduce carisma și experiența sa în domeniul muzicii. De asemenea, juriul va fi completat de alte două surprize, promițând o evaluare cuprinzătoare și echilibrată a concurenților.

Oaspetele de onoare al evenimentului, Damiano Marchese, viceprimarul orașului Mascalucia din provincia Catania, va aduce saluturile și recunoașterea oficială a parteneriatului dintre cele două localități. Prin organizarea acestei selecții în cadrul festivalului „Ritmurile Verii” de la Gugești, se dorește promovarea valorilor artistice și culturale, dar și oferirea unei platforme reprezentative pentru talentele din România și Republica Moldova. Câștigătorii selecției vor avea șansa de a reprezenta cu mândrie țările lor la Festivalul „Citta di Mascalucia”, oferindu-le oportunitatea de a interacționa cu artiști de renume și de a-și expune talentul pe o scenă internațională. Evenimentul va fi înmiresmat de un cadru tradițional românesc, iar primarul din Gugești, Vasile Vatră, va primi cu căldură delegația din Italia, arătându-le oaspeților noștri ospitalitatea și bogăția culturală a zonei. Festivalul se anunță a fi un moment de bucurie și o platformă de descoperire a noilor talente muzicale, consolidând legăturile culturale și artistice dintre România, Republica Moldova și Italia. „Monitorul de Vrancea” este partener media al acestui eveniment muzical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?