Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Blocul de locuințe de serviciu al CJ Vrancea, scos la licitație de CNI

Demersurile pentru construirea de noi locuințe în municipiul Focșani devin realitate. Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație un contract ce vizează „proiectare și execuție lucrări de construcții-montaj, aferent obiectivului de investiție „Locuințe de serviciu, str. Calea Munteniei, nr. 57, municipiul Focsani, judetul Vrancea“”. În cadrul acestui proiect vor fi construite 28 unități locative, 2 tronsoane, regim de înălțime P+2E+M. Valoarea totală estimată a investiției este de peste 10 milioane de lei.

„Lipsa spațiilor locative cu destinația de locuințe de serviciu la nivelul județului Vrancea este un factor primordial în exodul specialiștilor din sectorul bugetar către alte regiuni ale țării mai dezvoltate. Din aceste motive și cererea foarte mare de locuințe, din partea tinerilor care doresc să rămână în localitate dar nu au posibilități materiale să-și închirieze o locuință de pe piața locală sau să-și cumpere una. Deficitul de personal bine pregătit din sectorul public este o problema la nivel național iar Consiliul Județean Vrancea și-a manifestat în permanență interesul pentru acoperirea cerințelor pe plan local și rezolvarea poate a celei mai prioritare necesități la nivelul municipiului Focșani, respectiv lipsa de locuințe având în vedere faptul că în prezent, soluții de rezolvare a lipsei de locuințe există numai pentru câteva cazuri individuale, fără ca problema colectivă majoră să poată fi depășită“, se arată în caietul de sarcini.

În același document se arată că necesitatea dezvoltării construcției de locuințe de serviciu la nivelul județului Vrancea, cu asigurarea de surse de finanțare la bugetul de stat, este justificată de numărul mare de solicitări pentru alocarea unor astfel de locuințe, dar și de faptul că autoritățile publice nu dispun de suficiente resurse financiare, la nivel local, pe care să le distribuie către contruirea de noi locuințe cu această destinație.

„Pentru a rezolva problema locativă, Consiliul Județean Vrancea a hotărât demararea procedurilor pentru construirea de locuințe de serviciu pe str. Calea Munteniei, nr. 57, Municipiul Focșani, județul Vrancea. Implementarea acestui proiect are un efect pozitiv, prin realizarea de noi spații locative pentru generația tânăra de specialiști angajați ai aparatului bugetar, principalul său scop fiind acela de a stimula generația tânără de specialiști să profeseze la nivelul județului Vrancea. Totodată implementarea acestui obiectiv de investiții va contribui la creșterea demografică și la obținerea unui standard înalt al calității vieții și sănătății viitorilor locatari“, se mai arată în caietul de sarcini al investiției.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, s-a întâlnit, la începutul lunii februarie a.c., cu Gabriel Ionuț Stanciu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) – FOTO. Principala temă de discuție a fost proiectul Consiliului Județean privind ”Construirea de locuințe de serviciu prin Programul ANL – Str. Calea Munteniei nr. 57, Municipiul Focșani, Județul Vrancea, regim de înălțime S+P+2E+M și 28 unități locative”, pentru personalul medical care va deservi noul Spital Județean.

Proiectul privind construcția noului spital județean din Focșani a fost depus spre finanțare prin PNRR, însă Ministerul Sănătății a anunțat, la finele anului trecut, că prin PNRR pot fi finanțate doar investiții de maximum 200 milioane de euro. Spitalul Județean de la Focșani are o valoare de peste 500 milioane de euro, din care 300 de milioane de euro (60%) erau solicitați prin PNRR. În aceeași situație cu Vrancea se află și proiectele spitalelor din Sibiu și Brașov. Obiectivele de investiţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul Etapei I prevăzută în cadrul H.G. 1237/2022 (…) vor putea fi finanţate din alte surse bugetare, a precizat Ministerul Sănătății. „Consiliul Județean Vrancea va continua proiectul noului spital prin accesarea unor alte surse de finanțare care să facă posibilă construirea unui spital de care au nevoie nu doar vrâncenii, dar și românii din zona de sud-est a țării”, se arăta într-un comunicat de presă al Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?