FOTO: Handbal Juniori 1 – CSM Focșani 2007, pe locul 4 în Turneul Final

0
147
  • Focșănenii Alexandru Golea, cel mai bun marcator cu 73 de goluri și Nikolas Vișan, cel mai bun portar al Turneului, cu 60 de mingi apărate, procentaj – 29,7 la sută

Lotul CSM Focșani 2007: Vișan, Zaharia, Bouroș, Andronic – Dochioiu, Baciu, Gogonea, Feraru – 3 goluri, Golea – 14, Giurgiuveanu – 5, Condrea, Pavlov – 7, Bari – 2, Gavrilă.

Antrenor, Marius Partene

Turneul Final al Campionatului Național al juniorilor 1 care a avut loc în Sala Polivalentă din Focșani din 30 mai până în 4 iunie, s-a încheiat duminică, 4 iunie, cu victoria CSU din Suceava, care a devenit campioana națională a ediției de campionat 2022-2023. În finală, sucevenii au întrecut cu 40-32 pe CSM București, noua vicecampioană a României și medaliata cu argint. Pe locul al treilea și medaliată cu bronz s-a clasat CSS Sighișoara care a dispus în finala mică, scor 31-30, de CSM Focșani 2007 clasată ca urmare, pe locul al patrulea.

Au primit distincții individuale de la CSM Focșani 2007 Nikolas Vișan, cel desemnat cel mai bun portar al turneului, cu 60 de mingi apărate din 202 aruncate la poarta sa, procentaj de reușită – 29,7 la sută, și căpitanul echipei, Alexandru Golea, cel mai bun marcator al turneului, cu 73 de goluri, cu 22 mai multe decât următorul clasat, Bogdan Voica, de la CSM București.

Organizatorii l-au inclus pe Nikolas Vișan, în echipa turneului și l-au desemnat drept cel mai bun jucător pe internaționalul de seniori Daniel Stanciuc de la CSU din Suceava. Și au oferit plachete speciale primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă și președintelui AJ Handbal, Viorel Ciubotaru, în care mulțumesc pentru sprijinul acordat organizării și desfășurării evenimentului handbalistic Național din Sala Polivalentă.

Turneul a fost organizat în mod impecabil de Asociația Județeană de handbal Vrancea – președinte Viorel Ciubotaru și FR Handbal.

CSM Focșani 2007 – prestație excelentă în Turneul Final!

Calificată în Turneul Final după ce s-a clasat pe primul loc, fără punct pierdut, în seria B a Campionatului, apoi pe locul al doilea în Grupa Valoare A, în urma viitoarei campioane, CSU din Suceava, CSM 2007 a avut o evoluție excelentă și în Turneul Final din Sala Polivalentă. A câștigat într-o manieră convingătoare jocurile din Grupa B a Turneului – 36-28 cu CS Medgidia, 39-34 cu CSS 2 Baia Mare și 31-24 cu CSS Sighișoara. În semifinale a fost întrecută cu 29-28 de CSM București iar în finala pentru locurile 3-4 a pierdut cu în fața CSS Sighișoara cu 30-31. Putea să câștige sau măcar să ducă meciul în prelungiri dacă la 30-30 nu ar fi irosit șansa golului – șut din extrema dreapta pe lângă poarta Sighișoarei când mai erau 15 secunde de joc, urmat de golul victoriei înscris de oaspeți în secunda 58 a minutului 60!

Oricum, locul 4 în ediția de campionat 2022-2023 reprezintă o performanță veritabilă obținută de un grup de tineri handbaliști care au jucat admirabil pe parcursul întregului turneu. În ultimele două meciuri a fost evidentă oboseala acumultată de cei 8-9 jucători care au evoluat aproape tot timpul, în condițiile în care adversarele au avut bănci de schimb mai numeroase și mai valoroase. Excepțională este și clasarea pe primul loc între portarii turneului – practic, ai României la juniori 1, a lui Nikolas Vișan și în clasamentul golgeterilor a formidabilului Alexandru Golea – tehnic, mereu inventiv, marcator foarte greu de oprit, rezistent la șicanele și loviturile primite din plin de la adversari, conducător de joc și căpitan de echipă.

Aplauze pentru cei doi, ca și pentru colegii lor care au oferit în ani multe satisfacții focșănenilor cărora le place handbalul! Și care au evoluat pentru a treia oară consecutiv în Turneul Final al Campionatului Național al juniorilor 1, onorând statutul de echipă a unui club care are o puternică formație în Liga Națională!

Profesorul emerit Lucian Tucan, onorat de FR Handbal!

Înainte de începerea meciului dintre CSM Focșani 2007 și CSS 2 Baia Mare, antrenorul emerit Lucian Tucan a primit din partea FR Handbal o plachetă pentru întreaga activitate – 43 de ani – pusă în slujba handbalului vrâncean și a celui românesc. Ani în care a format numeroase generații de handbaliști, a condus echipe de juniori și seniori, inclusiv naționale ale României. Între hanbaliștii pe care i-a format s-a aflat și Costică Neagu, component al echipei de seniori a României care a obținut ultima medalie – de bronz – la un Campionat Mondial. Placheta i-a fost înmânată de Mihail Bocan, director tehnic al FRH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here