Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Focșani. Un adevărat maraton de distracție și voie bună cu ocazia Zilei Copilului


Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani au organizat o serie de manifestări pentru cei mai mici dintre focșăneni cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentele derulate în perioada 1-4 iunie 2023 au fost organizate în cadrul unui program special dedicat celor mici, „Copilăria – Poarta Visului”. De joi până duminică, în Piața Unirii și în Grădina Publică din Municipiul Focșani au avut loc activități pentru toate categorii de vârstă astfel încât fiecare copil să petreacă și să se joace, împreună cu prietenii sau cu familia la acest festival marcat de bucurie și excelență. Au fost jocuri și competiții sportive, demonstrații de karate, ateliere de facepainting și handmade, festival de coregrafie populară, recitaluri cu tineri artiști talentați din Focșani, concurs de majorete, seri de muzică disco.
Evenimentele au fost organizate de Primăria Municipiului Focșani în colaborare cu Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focșani, Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei”, Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, CSM Focșani 2007, Consiliul Local al Tinerilor Focșani, Liceul de Artă “Gh Tattarescu” și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.
Activitatea principală a zilei de 1 iunie a fost
Flashmob-ul organizat în Piața Unirii de către Primăria Municipiului Focșani în colaborare cu Asociația Profesorilor de Educație Fizică din Vrancea pentru a promova educația fizică și sportul în aer liber.
Melodia și coregrafia au fost special pregătite pentru acest flashmob de către profesorul – coregraf Elena Murgoci Bălăucă de la Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, în colaborare cu profesorii Carmen Smeu, Oana Ioan, Doinița Buturugă.
În cadrul evenimentelor dedicate zilei de 1 iunie au fost premiați
câștigătorii ediției din acest an a concursului „Cel mai frumos spaţiu verde din jurul şcolii”. Pentru ediția din acest an s-au înscris 13 echipe de la școlile și liceele din Municipiul Focșani. Este un concurs prin care Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local recompensează cele mai frumoase idei de amenajare și înfrumusețare a spațiilor verzi din zona unităților de învățământ din orașul nostru. Membrii juriului au punctat originalitatea ideilor de amenajare a spațiilor verzi, creativitatea de care au dat dovadă elevii și cadrele didactice din echipe precum și diversitatea materialului dendrologic utilizat. Au fost punctate în special echipele care, prin florile plantate, au dat dovadă de creativitate și au creat oaze de culoare, transformând obișnuitele spații verzi din fața școlilor în grădini frumoase, zone de recreere și bucurie. Clasamentul final a fost întocmit în baza notelor acordate de membrii juriului dar și a votului online exprimat pe rețelele de socializare unde au fost postate fotografii cu spațiile amenajate la fiecare unitate școlară. La ediția din acest an a concursului „Cel mai frumos spaţiu verde din jurul şcolii” au fost oferite trei premii. Premiul întâi a fost obținut de echipa Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, cu 78 de puncte. Premiul al doilea a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”, care a obținut 72 de puncte. Premiul al treilea a revenit, la o diferență strânsă de următoarele echipe, elevilor și profesorilor Școlii Gimnaziale „Adrian Păunescu”, care a primit 67 de puncte. Premiul întâi constă într-o vizită de două zile la Alba Iulia, la Festivalul Roman Apulum: Bătălia pentru Dacia. Premiul al II-lea constă într-o excursie de o zi în Vrancea, la Mausoleele Mărăşeşti şi Mărăşti iar Premiul al III-lea constă în intrarea gratuită la o piesă de teatru pusă în scenă de artiștii Teatrului „Municipal Mr. Gh. Pastia” Focșani. Deși a fost oferit doar un premiu III, toți copiii care au participat la acest concurs au fost invitați să participe la piesa de teatru, a precizat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani.
Tot în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Copilului, la inițiativa Consiliului Local al Tinerilor, a fost organizat un
concurs dedicat echipelor de majorete de la unitățile de învățământ din Municipiul Focșani. Premierea echipelor câștigătoare a avut loc duminică, 4 iunie 2023, în Piața Unirii. Echipele câștigătoare au fost recompensate cu 1.500 lei- premiul I, 1.000 lei – premiul II și 500 lei – premiul III. Câștigătorii concursului au fost: premiul I – Colegiul Național Unirea; premiul II – Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, premiul III – Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”. Au primit diplomă de participare echipele de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Școala Gimnazială „Ion Basgan” și de la Palatul Copiilor Focșani.

Evenimentele organizate de Ziua Internațională a Copilului în Municipiul Focșani au adus pe chipul a mii de copii multe zâmbete și fericire, a transmis primarul Cristi Misăilă, potrivit căruia „90% din artiștii care au oferit clipe de neuitat celor prezenți în Piața Unirii sunt focșăneni, iar noi toți am avut plăcerea și bucuria să îi privim și să îi admirăm”. „Mulțumesc tuturor copiilor, părinților și bunicilor pentru că au venit în număr mare în Piața Unirii la spectacolele organizate în cadrul evenimentului ”Copilărie, poarta visului”. Toate aceste evenimente dedicate copilăriei nu puteau avea loc fără sprijinul și susținerea unor instituții, dar mai ales, oamenilor inimoși care lucrează în acele instituții. Tocmai de aceea, adresez mulțumirile mele și ale colegilor din Consiliul Local Focșani celor care în aceste zile libere au pus mai presus de plăcerea de a sta cu familia lor, bucuria de a face lucruri minunate pentru toți copiii din Focșani.

Aș dori să mulțumesc, în mod special, tuturor angajaților din instituțiile de cultură din subordinea Municipiului Focșani care au asigurat sonorizarea/luminile și transmisiunile live pe perioada evenimentului ”Copilărie, poarta visului”. Așadar, mulțumiri speciale tehnicienilor de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” și celor de la Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia”. Mulțumiri și Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia” și Corului ”Pastorala” pentru implicare și susținere. De asemenea, doresc să mulțumesc antrenorilor de la CSM Focșani 2007 pentru organizarea în data de 1 Iunie a demonstrațiilor sportive din Piața Unirii. Mulțumesc sportivilor de la CSM Focșani 2007 că au adus flacăra olimpică în debutul Flashmob-ului de Cartea Recordurilor. Mulțumesc, în mod special, Asociației Profesorilor de Educație Fizică și Sport din Vrancea și inspectorilor de specialitate din cadrul ISJ Vrancea pentru implicarea în organizarea Flashmob-ului de Cartea Recordurilor din Piața Unirii, din data de 1 Iunie 2023. Felicitări profesorului-coregraf Elena Murgoci Bălăucă de la Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, felicitări profesorilor Carmen Smeu, Oana Ioan și Doinița Buturugă pentru implicare. Mulțumesc și profesorului Viorel Paizan (sportuldevrancea.ro) pentru că a acceptat invitația de a prezenta acest eveniment grandios. Mulțumesc antrenorilor de la CSM Focșani și Clubul ”Satori” Focșani pentru demonstrația de karate din Piața Unirii”. (…) În continuare, doresc să mulțumesc ISJ Vrancea pentru implicarea în organizarea unei noi ediții a ”Bursei Ofertelor Școlare”. Mulțumesc Colegiului Economic ”Mihail Kogalniceanu”, Colegiului Național ”Alexandru I. Cuza”, Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea”, Liceului cu Program Sportiv, Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret”, Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau”, Colegiului Tehnic Auto ”Traian Vuia”, Liceului de Artă ”Gh Tattarescu”, Palatului Copiilor Focșani, Școlii Postliceale Sanitare “V Alecsandri”, Școlii Postliceale Sanitare ”C.Davila”, Școlii Postliceale Sanitare ”Hippocrate”, Școlii Postliceale Sanitare „Ana Aslan” pentru că au fost prezenți la ”Bursa Ofertelor Școlare”. Tot aici aș dori să mulțumesc Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” pentru organizarea unor puncte de informare pe B-dul Unirii, pe perioada zilei de 1 Iunie 2023”.

Primarul Cristi Misăilă a transmis felicitări Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” „pentru că duce tradiția mai departe și pentru că a organizat o nouă ediție a Festivalului de Coregrafie Populară ”Opincuța””, Ateneului Popular „pentru realizarea unei noi ediții a Festivalului ”Florile Dragostei”, a cărei gală a fost organizată pe data de 1 Iunie 2023, în Piața Unirii”, Școlii ”ViaMusic” „pentru că an de an descoperă și crește noi talente ale muzicii”, „micilor artiști de la Școala ”ViaMusic” care au urcat pe 1 Iunie 2023 pe scena din Piața Unirii (…), Consiliului Local al Tinerilor Focșani și Biancăi Răcoșanu, primarul tinerilor, pentru organizarea, alături de ISJ Vrancea și Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din Vrancea a primei ediții a Concursului de Majorete pentru școli și licee, Focșani 2023, echipelor care au participat.

Edilul a mai mulțumit Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia” pentru organizarea Galei Tinerilor Interpreți participanți la seratele muzicale ale Corului ”Pastorala”. „Felicitări și elevilor și profesorilor de la Liceul de Artă “Gh Tattarescu” pentru implicare. Mulțumiri și Școlii ”AMC Dance” pentru demonstrația de dans din seara zilei de 2 iunie 2023! Copiii au fost superbi. Mulțumirile mele merg și către colegii din cadrul Primăriei Municipiului Focșani care au organizat evenimentele din aceste zile, dar și catre colegii din cadrul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice și la cei din cadrul Servicii Publice Focșani care ne-au oferit tot suportul. Mulțumesc, pe această cale Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție și Poliției Locale pentru că au vegheat la ordinea publică pe parcursul acestor zile. Aduc mulțumiri speciale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” și echipei SMURD care a fost prezentă în Piața Unirii pe parcursul evenimentelor sportive. Toți cei menționați aveți respectul și considerația mea”, a mai precizat primarul municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?