Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Bătaie între frați din cauza moștenirii; unul dintre ei a fost condamnat la închisoare

Doi frați din Păunești sunt inculpați într-un dosar în care sunt acuzați că s-au lovit reciproc, ambii fiind găsiți vinovați de agresiunile exercitate în anul 2019. Conflictul, s-a stabilit în timpul anchetei, ardea mocnit de ceva ani, cei doi având „de împărțit” dreptul de proprietate pe trei suprafețe de teren, pe care ambii dintre frați se considerau îndreptățiți să le stăpânească, ca moștenire de la părinți. Până să se lămurească moștenirea, ambii vrânceni au fost condamnți, unul dintre frați chiar la închisoare cu executare. În timpul anchetei, bărbații nu au recunoscut faptele, acuzându-se reciproc de violenţe verbale şi fizice. Aceasta în condițiile în care, din datele strânse în timpul anchetei, a rezultat că în general cei doi sunt cunoscuți drept oameni de bază ai societății în care trăiesc.

În dosar, unul dintre frați este acuzat că a încercat să îl lovească cu o furcă pe fratele său, împrejurare în acesta s-a apărat ridicând braţul drept în sus și a parat lovitura, suferind un traumatism de antebraț drept, pentru care a necesitat în vederea vindecării 40-45 de zile de îngrijiri medicale. Acuzațiile aduse celui de-al doilea inculpat țin de două incidente, unul legat de faptul că și-a lovit fratele cu pumnul în zona capului, acesta suferind leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile îngrijiri medicale pentru vindecare, dar și că, la distanță de câteva luni, l-a lovit din nou cu pumnul – în zona feţei, acesta necesitând 2-3 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

1. Condamnă inculpatul (…) la următoarele pedepse: 1.200 lei amendă penală, reprezentând 120 zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, pentru săvârșirea infracţiunilor de violenţă în familie; 900 lei amendă penală, reprezentând 90 zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1.200 lei amendă penală, la care se adaugă sporul de 1/3 din cealaltă amendă stabilită, respectiv sporul de 300 lei, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 1.500 lei amendă penală.

2. Condamnă inculpatul (…) la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, (…) admite acţiunea civilă formulată de Spitalul Municipal Adjud, care s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 53,53 lei, pentru cheltuielile ocazionate de îngrijirile medicale acordate persoanei vătămate (…) în data de 19.08.2019, (…) de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea de constituire parte civilă în procesul penal cu suma de 52,32 lei, reprezentând cheltuielile ocazionate de transportul victimei (…) la spital în data de 19.08.2019 şi admite în parte acţiunea civilă formulată de inculpatul-partea civilă (…) și obligă inculpatul la plata, către partea civilă (…), a sumelor sus-indicate, a sumei de 1.000 lei, reprezentând daune materiale şi a sumei de 1.000 lei daune morale. (…) admite în parte acţiunea civilă formulată de inculpatul-parte civilă (…) şi obligă pe inculpatul (…) la plata către inculpatul-parte civilă (…) a sumei de 300 de lei, reprezentând RMN, 38 lei constatare leziuni traumatice 03.06.2019, 38 lei constatare leziuni traumatice 21.08.2019, 60 lei consult ORL, 80 lei consult Neurologic, în total 516 lei, prezentând daune materiale dovedite potrivit cererii de constituire parte civilă. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?