Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Student condamnat la închisoare cu suspendare, după un accident în care au murit doi bicicliști – soț și soție

Un vrâncean de 27 de ani, student la facultate, s-a ales cu o pată în cazier, o condamnare la închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă. Tânărul a și recunoscut că era vina sa pentru un accident mortal care avusese loc în vara anului 2019 la Nănești și în urma căruia au decedat două persoane, soț și soție. Victimele aveau 47 de ani – femeia și 57 de ani – bărbatul, iar la momentul în care au fost acroșați de autoutilitara de transport persoane condusă de inculpat se aflau pe bicicletă, în drum spre locul de muncă. În rechizitoriu se reținea că tragicul eveniment avusese loc pe fondul oboselii la volan a șoferului și a neatenției în conducere, în condițiile în care victimele a circulau regulamentar în aceeași direcție de mers, în fața autovehiculului condus de inculpat.

În timpul anchetei a fost efectuat un raport expertiză tehnică auto, din care a reieșit că viteza autoutilitarei conduse de tânăr a fost de 70-71 km/h în localitate în momentul premergător producerii accidentului, ceea ce s-a adăugat la starea de oboseală a acestuia, evenimentul rutier putând fi evitat de inculpat. Tânărul a detaliat că lucra ca șofer doar de câteva zile și că, la întoarcerea dintr-o cursă, în localitatea Nănești, a observat în faţa sa doi bicicliști, s-a asigurat, a semnalizat şi s-a angajat în depășirea lor, însă nu știe ce s-a întâmplat și cum i-a accidentat.

(…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, (…) pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria comunei (…), jud. Vrancea sau Şcoala Gimnazială (…) din comuna (…), jud. Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…) dispune prelevarea probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare de la inculpatul (…). Ia act că persoanele vătămate (…) nu s-au constituit părţi civile în cauză. Ia act că nu au fost solicitate cheltuieli de judecată. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de 500 de lei reprezintă cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința instanței de fond.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?