Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Fotbal – Rareș Scocîlcă, vrânceanul care a promovat în Liga Națională cu Oțelul Galați!

  • Format de Mișa Alexandru pe terenurile de pe Tineretului, Rareș Scocîlcă a urmat traseul Progresul Focșani – Comstar Vaslui (împrumutat) – Academia Luceafărul Cluj-Napoca – Universitatea Cluj Napoca – Oțelul Galați (împrumutat)

Rareș Scocîlcă este un tânăr al cărui nume nu spune multe vrâncenilor cunoscători în ale fotbalului. Mai cunoscut este, normal, la Odobești, de unde este de loc, între foștii lui colegi de la Progresul Focșani unde a fost inițiat în fotbal de fostul valoros mijlocaș Mihăiță Alexandru – Mișa, între foștii colegi de la Comstar Vaslui unde a jucat 4 ani, la Cluj Napoca, unde a evoluat pentru Luceafărul și juniorii Universității. Cunoscut a devenit și la Galați după ce a fost împrumutat la Oțelul și a început să joace ca under. Și cu care a promovat în Liga Națională după 1-0 cu Unirea Dej, la Galați!

Între timp, a evoluat pentru toate Naționalele de juniori ale României începând cu U 16, imediat după ce e ajuns la Academia Luceafărul. La Oțelul a fost împrumutat la începutul acestui an, abia refăcut după o ruptură de ligamente și după ce semnase cu Universitatea Cluj-Napoca până în 2028. Și la nici 19 ani, pe care îi va împlini la 22 iunie, băiatul talentat și muncitor, navetist pentru antrenamente și jocuri 3 ani de la Obobești la Focșani și pentru alți 4 ani la Vaslui, a trăit bucuria unei promovări memorabile!

După ce Oțelul a promovat, Rareș a venit acasă pentru o scurtă vacanță, prilej pentru o discuție față în față reporter – fotbalist. Nu oricare fotbalist, ci unul care a jucat pentru România și a fost titular ca under la aspiranta la promovare Oțelul Galați. Adică o echipă care nu își permitea să trimită în teren un jucător care să nu facă față presiunii pusă de obiectiv – promovarea și de un public pătimaș!

Cum a fost, îl întreb și îmi spune că foarte bine! ”Veneam după refacere, Galațiul avea nevoie de jucător pentru regula under Liga a II-a. M-au cerut și am mers acolo fără rețineri. Știam ce pot și că o să fac față. Sunt mijlocaș central, așa și jucasem până atunci, dar m-au trimis în banda dreaptă – fundaș, mijlocaș, atacant. M-am adaptat repede, dovadă că antrenorul m-a inclus în echipă meci de meci. La Galați am trăit bucuria promovării în Liga Națională. Iar marea satisfacție de după recuperare, a fost să joc în fața unor tribune cu 15.000 de oameni. Pe culoar, înainte de intrarea în teren, simțeam că-mi sare inima din piept. Și-mi spuneam că asta înseamnă să fii fotbalist!”.

Ce faci acum, rămâi la Galați, te întorci la Cluj-Napoca? ”Am fost împrumutat până la terminarea campionatului, cu posibilitatea de prelungire a împrumutului. Cum în Liga I alta este regula underului, antrenorul Dorinel Munteanu a spus că nu mai are nevoie de mine. În mod normal, mă întorc la Universitatea cu care am contract, de unde, probabil, voi fi din nou împrumutat în Liga a II-a. Dacă va fi așa, poate voi mai avea o promovare!”

Sau poate că Universitatea Cluj-Napoca va constata că Rareș Scocîlcă revine de la Galați mai fotbalist decât a plecat și că are nevoie de un jucător cu calitățile lui și cu experiența căpătată la Naționale de juniori și în importantele partide din play-off-ul la capătul căruia Oțelul Galați a promovat în Liga Națională!

Sursa foto, Rareș Scocâlcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?