Focșănean recidivist trimis la închisoare pentru furt și tâlhărie

0
1213

Un focșănean cu un bogat trecut infracțional a fost condamnat după mai multe fapte comise în urmă cu mai bine de doi ani. Trimis în judecată pentru tălhărie, furt și amenințare, inculpatul a fost găsit vinovat pentru două dintre infracțiuni, în condițiile în care persoana pe care o amenințase și-a retras plângerea. Chiar și în aceste condiții, pedeapsa acestuia a fost închisoare cu executare. În dosar au fost condamnați și alți trei bărbați, acuzați de furt, pentru o faptă din ianuarie 2021, când au sustras fier vechi de la o societate, care a fost preluat de inculpatul recidivist și depozitat la un loc sigur. Cât despre celelalte două acuzații aduse acestuia din urmă, în rechizitoriu se arăta că, în martie 2021, inculpatul intrase într-un apartament și, prin ameninţări şi acte de violență, a deposedat o minoră de un Iphone 7, telefon care valora aproximativ 700 de lei.

1. (…) dispune încetarea procesului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ameninţare, (…) ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată (…). (…) condamnă pe inculpatul (…), în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani – arestat în altă cauză, la pedeapsa de 5 ani închisoare, (…) pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, (…) la pedeapsa de 3.600 de lei amendă penală (360 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de furt, (…) contopeşte pedepsele de mai sus, inculpatul (…) urmând să execute o pedeapsă totală de 5 ani închisoare şi 3.600 de lei amendă penală (360 de zile amendă X 10 lei). (…) pedeapsa cu închisoarea se execută în regim de detenţie. (…) deduce din pedeapsa închisorii perioada executată în stare de reţinere, arest preventiv şi arest la domiciliu, respectiv de la data de 22.03.2021 până la data de 06.02.2022 şi de la data de 28.03.2022 până la data de 07.08.2022.

2. (…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 3.600 de lei amendă penală (360 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de furt, (…). 3. (…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 2.400 de lei amendă penală (240 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de furt, (…) 4. (…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 2.400 de lei amendă penală (240 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de furt, (…) 5. Ia act că persoanele vătămate (…) nu s-au constituit părţi civile în prezenta cauză. (…) obligă pe inculpatul (…) la plata sumei de 2.800 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de 1.400 de lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale), şi pe inculpaţii (…) la plata sumei de câte 1.000 de lei de fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de câte 500 de lei de fiecare reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale)”, se arăta în sentința care a fost deja atacată de inculpați.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: RDNE Stock project-pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here