Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Copil trimis la reeducare pentru mai multe furturi, inclusiv din clădirea Primăriei Năruja

Un adolescent, acum în vârstă de 14 ani, a fost trimis într-un centru educativ pentru următorii 2 ani, pentru mai multe furturi și o tâlhărie, fapte comise în perioada 2021 – 2022. Unul dintre furturi a fost comis chiar în sediul Primăriei Năruja, unde tânărul a intrat în vara anului 2022. Inițial, a luat de aici două șurubelnițe, un patent și o mănușă, și, astfel „înarmat”, a intrat în mai multe birouri, căutând bani. Numai că a fost surprins de femeia de serviciu, iar pentru a-și asigura scăparea, a împins-o într-un perete, de aici fiind reținută și tâlhăria. Însă la unele dintre fapte, minorul a fost însoțit și de un alt tânăr, împreună cu care a intrat în locuințele unor părți vătămate, de unde au sustras în total peste 100.000 de lei.

Dată fiind vârsta tânărului, instanța a decis să îi mai dea o șansă, astfel că a fost dispusă prin sentință judecătorească luarea măsurii internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani. Cel de-al doilea inculpat s-a ales, conform soluției, cu închisoare cu suspendare: „condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea, pe durata termenului de încercare de 3 ani, (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Primăria Năruja sau Căminul Cultural Năruja și Biblioteca (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune).

(…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul (…) la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 35.000 lei reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă în solidar inculpaţii (…) la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 67.000 lei reprezentând daune materiale. Dispune restituirea către Primăria Năruja a unei bare metalice și a unei bucăţi de lemn folosite de inculpatul pentru forțarea seifului de la Primăria comunei Năruja, în custodia organelor de cercetare penală. (…) va obliga inculpatul (…) la plata sumei de 550 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 400 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale) şi (…) la plata sumei de 2.150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 2.000 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Sursa foto: Facebook/Primăria Năruja

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?