Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO: Cursă cu plute din PET-uri pentru elevi, în cadrul proiectului „Râul Siret cu ape curate pentru natură și comunitate”

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) implementează proiectul: „Râul Siret cu ape curate pentru natură și comunitate” în perioada 1.03.2023– 31.10.2023, prin care își propune să reducă poluarea cu plastic în Lunca Siretului Inferior.

Din dorința de a trage un semnal de alarmă asupra cantității mari de sticle din plastic și deșeuri din plastic ce ajung în natură și îndeosebi în râurile și lacurile din țara noastră, Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) a organizat un eveniment ce a constat într-o cursă cu 5 plute, realizate de către elevi cu îndrumarea ACDB din aproximativ 2100 de sticle din plastic. Sticlele fie au fost colectate de către elevi în cadrul unităților de învățământ fie au fost colectate din aria naturală protejată Lunca Siretului Inferior pe parcursul unor activități de ecologizare.

Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul administratorilor Bălții Doaga din județul Vrancea care au oferit locația pentru desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment. Au participat peste 40 de copii din școlile din preajma ariei protejate Lunca Siretului Inferior și profesorii lor: Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială Suraia, Școala Gimnazială Vulturu, Școala Gimnazială Nănești și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.

Pentru că a fost vorba de o cursă, au fost și trei echipaje câștigătoare:

Locul I a fost câștigat de elevii de la Școala Gimnazială Suraia;

Locul II a fost câștigat de elevii de la Școala Gimnazială Pufești;

Locul III a fost câștigat de elevii de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.

Pentru că a fost un eveniment dedicat copiilor, nu au putut lipsi jocurile, muzica și distracția, astfel a fost organizată și o olimpiadă a copiilor. Toți copiii participanți au primit premii ce au fost oferite de către ACDB și au învățat totodată că una dintre cele mai bune metode de a reduce plasticul din mediul natural este reciclarea. Cele peste 2100 de PET-uri au fost colectate și reciclate de Remat Vrancea. Proiectul „Râul Siret cu ape curate pentru natură și comunitate, face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul LIDL România.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?