Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Șah – Memorialul Neculaiu Petrea – ediția a II-a

În semn de prețuire față de întreaga carieră sportivă a celui care a fost Neculaiu Petrea, Asociația „Fiii comunei Obilești” a organizat în data de 28 mai 2023, în parteneriat cu Secția de Șah a CSM Focșani 2007, Școala Gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche din județul Vrancea, Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport Vrancea și Clubul Sportiv Șah Club Galați în baza unui protocol de colaborare, un concurs de șah adresat tuturor elevilor de la școlile cu clase I-VIII din județele Vrancea și Galați.

La această reușită competiție de șah au participat 38 de elevi repartizați pe două grupe de joc, jucându-se în sistem open elvețian pe parcursul a 7 runde.

          Grupa Aa fost alcătuită din elevi care participă la antrenamente organizate de către CSM Focșani 2007 (pentru elevii de la școlile din Focșani), respectiv CS Șah Club Galați (pentru elevii din localitatea Grivița și Palatul Copiilor Brăila).

          Grupa B a fost alcătuită din elevi de la Școala gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, Școala Gimnazială I. Sîrbu Ciorăști, Școala Gimnazială Bălești,Școala Gimnazială Vulturu, Școala Gimnazială Milcovul, Școala Gimnazială prof. General Ghe. Gheorghiu Gologanu, Școala Gimnazială Răstoaca, Școala Gimnazială Vulturu.

Toți participanții la concurs au primit diplome personalizate cu detalii ale acestui eveniment sportiv și al surprize.

În urma întocmirii clasamentului final pe cele 2 grupe de joc au fost obținute următoarele rezultate:

          Turneu A: Eduard-Ștefan Drăghiea, junior U10 la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 1 în clasamentul general, cu 6 puncte; Adrian Bogdan Moldoveanu, junior U12 la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 2 în clasamentul general, cu 6 puncte; Mihai Oțelea-Antonesi, junior U08 la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 3 în clasamentul general, cu 5 puncte; Andrei Mălureanu, junior U12 la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 5 în clasamentul general, dar și locul 1 în clasamentul jucătorilor antrenați de CSM Focșani 2007, cu 4,5 puncte; David-Andrei Banu, junior U08 la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 6 în clasamentul general, dar și locul 2 în clasamentul jucătorilor antrenați de CSM Focșani 2007, cu 4 puncte; David Bocu, junior U12 la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 7 în clasamentul general, dar și locul 3 în clasamentul jucătorilor antrenați de CSM Focșani 2007, cu 4 puncte; Victor Jugaru, junior U08 la Palatul Copiilor Brăila, a ocupat locul 4 în clasamentul general, dar și locul 1 în clasamentul jucătorilor antrenați de CS Șah Club Galați, cu 4,5 puncte; Cosmin Ghenea, junior U10 la Școala Gimnazială Grivița, a ocupat locul 15 în clasamentul general, dar și locul 2 în clasamentul jucătorilor antrenați de CS Șah Club Galați, cu 3 puncte; Roberta Pleșa, junioară U10 la Școala Gimnazială Grivița, a ocupat locul 16 în clasamentul general, dar și locul 3 în clasamentul jucătorilor antrenați de CS Șah Club Galați, cu 2,5 puncte.

 

          Turneu B: Daniel Săpunaru, elev la Școala Gimnazială prof. General Ghe. Gheorghiu Gologanu, a ocupat locul 1 în clasamentul general, cu 7 puncte; Haralambie Grigoraș, elev la Școala Gimnazială Vulturu, a ocupat locul 2 în clasamentul general, cu 6 puncte; Ionuț Crăciun, elevla Școala Gimnazială Ionel Sîrbu Ciorăști, a ocupat locul 3 în clasamentul general, cu 5 puncte; Răzvan Tiberiu Ghilea, elev la Școala Gimnazială prof. General Ghe. Gheorghiu Gologanu, a ocupat locul 4 în clasamentul general, primind mențiune specială, cu 4 puncte; Sebastian Son, elevla Școala Gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche, a ocupat locul 5 în clasamentul general, primind mențiune specială, cu puncte;  Radu-Cristian Cociorvă, elev la Școala Gimnazială Vulturu, a ocupat locul 6 în clasamentul general, primind mențiune specială, cu 4 puncte;  Ionuț Gabriel Moldoveanu, elev la Școala Gimnazială Milcovul, a ocupat locul 7 în clasamentul general, primind mențiune specială, cu 4 puncte.

Felicitări si mulțumiri deopotrivă profesorilor îndrumători, arbitrilor, sponsorilor și gazdelor noastre! Așteptăm cu nerăbdare, Ediția a-III-a din anul următor!

 

Memento

Neculaiu Petrea sau Culiță, așa cum l-au știut prietenii din Obileștiul Vrancei, a fost un împătimit al „sportului minții”. Și-a început cariera de sportiv șahist la Clubul Electrica Brașov câștigând câteva turnee ca amator, apoi a urmat meciul carierei la un demonstrativ cu sportiva emerită Elisabeta Polihroniade, meci câștigat și care l-a propulsat în cariera de sportiv profesionist. A remizat de asemenea, cu Dieter Nisipeanu, copilul teribil al șahului românesc din acea perioadă. În anul 1990, a fost ales președintele clubului Electrica Brașov. A reînființat secțiile de șah feminin și juniori ale clubului și a activat cu acestea în divizia B al Federației Române de Șah. A participat la competiții în țară și în străinătate câștigând un turneu cu echipa la Sofia, în Bulgaria. Trece la cele veșnice în anul 2010, la o vârstă când mai avea multe de spus în lumea sportului, iar în semn de recunoștință începând cu anul 2011, Clubul Sportiv Electrica îi va purta numele, devenind Club Sportiv „Neculaiu Petrea”.

Președintele Asociației „Fiii comunei Obilești”,

Colonel (r) Voicu Radu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?