Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Au fost desemnați câștigătorii Burselor Pastia

Primarul Cristi Misăilă a înmânat, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local, diplomele celor doi Bursieri Pastia pentru anul școlar 2023-2024. Cei doi tineri care au câștigat câte o Bursă Pastia sunt Andreea Carmen Racovițeanu și Matei-Nicolas Adam. Cei doi tineri artiști sunt a patra generație de Bursieri Pastia, o inițiativă prin care este onorată dorința Maiorul Gheorghe Pastia, filantropul care a oferit Focșaniului cele două instituții de cultură care îi poartă numele, Teatrul Municipal și Ateneul Popular. Bursele, care au o valoare de 7200 lei fiecare, reprezintă un sprijin acordat de comunitatea focșăneană pentru tinerii artiști din municipiul nostru.

          Andreea Carmen Racovițeanu este absolventă a gimnaziului la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani și recent a fost admisă la Colegiul Național de Muzică „Dinu Lipatti” din București. Tânăra artistă este îndrăgostită de pian, chitară, acordeon și canto.

Al doilea bursier este tânărul Matei-Nicolas Adam, care tocmai termină clasa a X-a la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani, specializarea clarinet. Tânărul are un program de studiu de circa 8-9 ore zilnic. „Îmi face o deosebită plăcere să îi felicit pe amândoi și să le urez și în continuare succes în carieră. Sunt convins că în anii ce vor urma vom auzi din ce în ce mai des de ei, iar numele lor vor fi rostite și aplaudate pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, a spus primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?