Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Uniunea TESA ameninţă cu proteste, dacă discriminarea salarială nu va fi eliminată complet prin noua Lege a salarizării

Uniunea TESA va declanşa acţiuni de protest, care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care discriminarea salarială, care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua Lege a salarizării, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale, remis luni AGERPRES. Totodată, Uniunea TESA se va solidariza cu acţiunile de protest ale celorlalte federaţii sindicale din sănătate care susţin eliminarea discriminării personalului TESA, personalului BBC (biologi, biochimişti, chimişti) şi a celorlalte categorii de salariaţi din sistem care au fost nedreptăţite de actuala Lege a salarizării. Cele două decizii au fost luate de Consiliul Naţional al Uniunii TESA, întrunit pe 27 mai 2023, se precizează în document. „Uniunea TESA a luat act de declaraţiile ministrului Muncii Marius Budăi, potrivit cărora draftul noii Legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 şi consideră acest moment ca fiind momentul adevărului, după o perioadă lungă de tergiversare. În funcţie de ce vom vedea în acest draft, acţiunile de protest ale Uniunii TESA s-ar putea radicaliza sau nu. Revendicările Uniunii TESA sunt susţinute şi de Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN, precum şi de CESI – Confederaţia Europeană a Sindicatelor Independente. Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susţinere a revendicărilor Uniunii TESA, atât ministrului Marius Budăi, cât şi ministrului Alexandru Rafila”, se spune în comunicat.

Organizaţia sindicală consideră că varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătăţii şi predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua Lege a salarizării, este una acceptabilă pentru continuarea negocierilor.

„Uniunea TESA este solidară cu greva din educaţie şi considerăm revendicările colegilor sindicalişti ca fiind perfect justificate. Promisiunile guvernanţilor de a stabili în noua Lege a salarizării sănătatea şi educaţia drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârşit în fapte”, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?