Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO! Angajații din învățământ protestează astăzi în Piața Unirii din Focșani

 

Angajații din învățământul vrâncean își strigă nemulțumirile în Piața Unirii din Focșani. ,,Nepăsarea guvernanților” și lipsa ,,soluțiilor concrete” i-au determinat să declanșeze grevă generală începând cu 22 mai a.c.. Sutele de protestanți nu-și cer doar drepturile salariale, ci și ,,respect” și ,,o țară curată și educată”.
La această oră, liderul Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea, Constantin Ionescu, se află într-o ședință la Prefectura Vrancea, în timp ce colegii lui scandează pentru ,,dreptate”!

Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea, spune că angajații din învățământ sunt jigniți de oferta Guvernului, care nu a fost de acord cu creșterile salariale cerute de sindicaliști, ci a adus în discuție prime educaționale, vouchere și carduri. În ceea ce privește discuțiile cu prefectul Nicușor Halici, Ionescu a precizat că i-a adus la cunoștință acestuia cerințele cadrelor didactice, dar „deciziile se iau la nivel înalt”.

Liderul SLI Vrancea spune că mâine, la București, sunt așteptați în jur de 20.000 de protestatari la un miting, iar printre ei vor fi și angajați din învățământul vrâncean.

Pe de altă parte, liderii sindicatelor din Educaţie vor avea astăzi, la ora 14:00, o întâlnire cu ministrul muncii, Marius Budăi, discuţiile axându-se pe viitoarea grilă de salarizare din sistem, care să aibă ca reper salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie. „Vom discuta astăzi cu domnul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budăi n.r.) despre promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă, a unui singur articol în care să stipuleze foarte clar că pe viitoarea grilă de salarizare reperul care se ia în considerare este salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, echivalentul salariului mediu brut pe economie. Şi de acolo plecăm şi creionăm orice tip de grilă salarizare”, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Acesta a precizat că până când nu va exista un act normativ aprobat în acest sens nu poate fi vorba de încetarea grevei generale din învăţământ, care a debutat în data de 22 mai 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?