Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Volei, ONSȘ Licee – Fetele Focșaniului sunt campioanele României!

Formația LPS Focșani: Popa, Mihaela Dumitru, Gabriela Dumitru, Meianu, Lupașcu, Tudorache, Cara, Cristea, Mălureanu, Melinteanu.

Antrenoare, Gabriela Bordei

  • Caudia Popa, Mihaela Dumitru, Gabriela Dumitru, Maria Meianu, Denisa Cara și Mara Tudorache sunt eleve ale LPS Focșani și componente ale CSS Academika Focșani, clasată pe locul 4 la Turneul final al Campionatului Național al Junioarelor

Echipa Liceului cuProgram Sportiv Focșani a câștigat, ieri, titlul de campioana României la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) pentru echipe de fete din licee. În Sala Polivalentă, în finala competiției, fetele Focșaniului au dispus în două seturi, 25-11, 25-16 de formația Colegiul Național ”Inochentie Micu” Blaj.În grupă, întâlnirea dintre cele două echipe s-a încheiat cu victoria oaspetelor tot în 2 seturi, 25-23, 25-21, dar LPS Focșani nu a putut-o folosi pe Mara Tudorache, care a avut dureri la genunchiul operat cu mai mult timp în urmă. Și care ieri a jucat, ceea ce i-a permis echipei focșănene să evolueze la adevărata sa valoare!

          În grupă, LPS Focșani a mai întrecut cu 2-0 Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești și tot cu 2-0 pe Colegiul Național ”Gheorghe Vrînceanu” Bacău. Sâmbătă, 27 mai, în semifinală, fetele Focșaniului au eliminat cel mai dificil adversar, echipa Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I București cu care jucaseră și în Turneul final al Campionatului Național de junioare de la Târgu Mureș. Bucureștencele și-au adjudecat primul set cu 25-23, dar le-au pierdut pe următoarele cu 18-25 și 7-15 și, ca urmare au rămas să dispute duminică, meciul pentru locul 3 în compania LPS Viitorul Pitești și pe care l-au câștigat cu 2-0 obținând medaliile de bronz. 

          Iarina Axinte de la Colegiul Național Inochentie Micu Blaj, componentă a campioanei României la senioare, CSM Volei Alba Blaj, și conducătoarea de joc a Naționalei de junioare a României a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului. În echipa turneului au fost incluse și două jucătoare de la LPS Focșani – Claudia Popa și Gabriela Dumitru.

La festivitatea de premiere au participat și primarii municipiilor care au dat finalistele – Cristi Valentin Misăilă, de la Focșani și Gheorghe Valentin Rotar, de la Blaj. „M-am bucurat alături de focșănenii prezenți la meci de frumoasa performanță realizată de tinerele noastre jucătoare. Rezultatele sunt de partea noastră, avem copiii talentați, muncitori și capabili de performanțe mărețe. Nu ne rămâne decât să fim în continuare alături de ei, să îi susținem și să le dăm încredere că pot realiza tot ceea ce își propun. Felicitări, fetelor! Suntem mândri de voi”, a transmis primarul Cristi Misăilă.

Etapa Națională a ONSȘ la Volei a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean, prin inspectoarea Vica Mincă și colegii săi din Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?