Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Un bulldog francez din Focșani a obținut titlul european la Euro Dog Show 2023

Cățelușa Candy, un bulldog francez crescut la o canisă din Focșani, a obținut titlul Euro Junior Winner la Euro Dog Show 2023, organizat la Herning, în Danemarca. Este primul bulldog francez din România care obține un titlu european la o competiție de profil. A fost o competiție puternică, cu peste 20.000 câini înscriși. Cățelușa Candy a participat în competiție la clasa juniori. Ea provine din canisa medicului veterinar Răzvan Florin Buză, „Of Carbony Red Panda”, o canisă înregistrată și recunoscută de Federația Chinologică Internațională.

Cățelușa se află acum în proprietatea unei canise din Franța cu care colaborează veterinarul focșănean. Proprietarul canisei este tot un român, Daniel Popescu, stabilit în Franța. Pentru această competiție, Candy a fost pregătită și prezentată aproape exclusiv de către un handler profesionist din Bulgaria. Candy a fost selectată câștigătoare de către arbitrul internațional Laurent Pichard, din Elveția.

          Răzvan Florin Buză este președintele Asociației Chinologice Vrancea și sufletul competiției canine „Vrancea Dog Show” care este organizată anual în județul nostru. Pasiunea pentru câini și animale în general o am de mic copil. Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să urmez facultatea de medicină veterinară. La vârsta de 18 ani am achiziționat primul meu câine cu pedigree, un superb mascul din rasa American Staffordshire Terrier cu care am participat la numeroase competiții în țară, ulterior am luat și al 2-lea exemplar, o femelă. Așa a început aventura în lumea chinologică, ne-a spus Răzvan Florin Buză.

El a povestit că s-a îndrăgostit de rasa bulldog francez în urmă cu patru ani. Mi-am dorit foarte mult să dețin un exemplar, iar după aproape un an în care m-am informat despre această rasă, am reușit să fac primul import de la o prestigioasă canisă din Odessa, Ucraina. Un lucru foarte important pe care l-am urmărit a fost ca să provină din părinți testați din punct de vedere al sănătății pentru bolile specifice rasei, a adăugat Răzvan Florin Buză.

Planurile pentru viitor însemnă repetarea performanței din acest an și, de ce nu, poate chiar un titlu mondial. De menționat că, în luna august, la Geneva, va avea loc campionatul mondial World Dog Show 2023. Tot în această vară este programată ediția din acest an a concursului Vrancea Dog Show.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?