Ziua Lecturii pentru copiii din comuna Popești

0
228

Cititul de la vârste fragede este esențial pentru o dezvoltarea armonioasă a copiilor. Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia” Popești îi invită pe toți copiii din localitate la Biblioteca Comunală Popești, să se bucure de o zi de lectură în aer liber, să se joace și să citească împreună în curtea căminului cultural și a bibliotecii din Popești. Activitatea este organizată sâmbătă, 27 mai, de la ora 12.00, în cadrul proiectului „Rădăcini Mari, abandon mic -RMam”, finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, cod F-PNRAS-1-2022-0184, ce vizează implicarea unui număr de 49 de elevi în activități care să conducă la reușita școlară și reducerea abandonului școlar.

Invitații școlii sunt voluntarii programului cultural și de literație c@rte în sate, derulat de Asociația „Eu, tu și ei”, care vor aduce în localitatea noastră cărți de povești, jocuri și activități nonformale de promovare a lecturii, culturii scrise și voluntariatului cultural. Începând din luna martie, elevii școlii beneficiază de consiliere de specialitate în cadrul unei activități extracurriculare intitulată „LECTURA, BAZA EDUCAȚIEI”. În cadrul activităților, elevii învață să lucreze cu textul literar și să-și formeze noi atitudini și competențe legate de lectură.

Pentru a fi un exemplu pentru comunitate, dar și pentru copii, elevii mai mari implicați în proiect au decis să ofere din timpul și din abilitățile dobândite pentru a-i introduce pe colegii mai mici în lumea fascinantă a poveștilor. Proiectul urmăreşte două obiective la fel de importante: promovează abilităţile de citire cu voce tare ale elevilor, precum şi competenţele cheie sociale şi culturale ale tinerilor. Părinții sunt invitați să ia parte la activitățile organizate cu sprijinul Bibliotecii Comunale Popești în avanpremieră pentru Ziua Copilului.

Vă așteptăm cu drag de cărți și de copii care citesc!

Prof. Ionuț Bercaru

Director Școala Gimnazială „Prof. Dr. General Gheorghe V Zaharia” Popești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here