Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Scandal la Primăria Măicănești. Primarul Răzvan Pascu, acuzat de hărțuire de soția fostului primar Costel Necula

Scandal la Primăria Măicănești între Lila Necula, soția fostului primar social democrat, Costel Necula, și actualul primar, liberalul Răzvan Pascu.

Lila Necula este consilier principal în cadrul Primăriei Măicănești și susține că de când a fost ales primar, liberalul Răzvan Pascu o hărțuiește sistematic în încercarea de a o da afară din primărie și asta doar pentru că soțul ei a fost primarul comunei și adversar politic al actualului primar. Lila Necula mai susține că este hărțuită de Răzvan Pascu încă din prima zi a mandatului de primar. Hărțuirea este explicată prin faptul că a fost dată afară din birou, i-a fost luat calculatorul, a fost mutată la relații cu publicul, i-au fost făcută plângeri la Agenția Națională de Integritate (ANI), la Comisia de disciplină, etc.

Din aceste considerente, Lila Necula a depus luni o plângere la Secția de poliție Măicănești. În plângere, femeia expune în detaliu presiunile la care ar fi supusă de către primarul Răzvan Pascu. „De când domnul primar a venit în această unitate, mă hărțuiește tot timpul, totul politic, pentru că soțul meu a fost primar. Am ajuns să-mi fie frică să mai vin la serviciu că nu știu ce mi se va putea întâmpla. Mă simt amenințată zilnic. Mi-a dat o dispoziție pe compartimentul Urbanism, pe care Prefectura Vrancea a dat-o ca fiind nelegală, deoarece eu nu am studiile necesare pentru acest compartiment. (…) Mi-a fost furat calculatorul din birou, calculator pe care aveam programul de taxe și impozite unde eram direct responsabilă și totodată îl aveam pe inventar. Mi-a făcut sesizare la ANI, a pus un consilier local al PNL să-mi facă plângere la Comisia de disciplină că stau pe facebook, acest consilier fiind nepotul domnului primar. M-a mutat în cinci birouri, iar în prezent m-a dat la relații cu publicul. Sunt amenințată zilnic că aduce poliția dacă nu mă mut într-un birou în care nu-mi pot desfășura activitatea“, se arată în plângerea depusă la poliție.

Lila Necula mai susține că luni dimineață, când a ajuns la serviciu, a constatat că biroul la care își desfășura activitatea a dispărut, fiind obligată să își desfășoare activitatea pe holul primăriei.

Contactat de reporterii noștri, primarul Răzvan Pascu susține că nu este vorba de nicio hărțuire și că Lila Necula refuză să se mute într-un birou mai mic după ce a fost mutată de la compartimentul de taxe și impozite la relații cu publicul. „Doamna Necula nu este hărțuită la serviciu, ci doar trebuie să desfășoare activitatea conform fișei postului. Doamna Necula își desfășoară în prezent activitatea la relații cu publicul, dar refuză să meargă într-un birou ce i-a fost repartizat pe motiv că acesta ar fi foarte mic. Din aceste considerente stă pe holurile primăriei și spune că nu are unde să-și desfășoare activitatea, ceea ce nu este adevărat. Este penibil ceea ce face doamna Necula. Anterior, doamna Necula a lucrat la compartimentul de taxe și impozite, compartiment care a fost reorganizat, iar doamna Necula a fost transferată la relații cu publicul. Nu am nimic cu dumneaei, nu o dă nimeni afară din serviciu, doar trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu“, a precizat primarul comunei Măicănești, Răzvan Pascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?