Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Vinurile vrâncene au obținut 9 medalii la „Concours Mondial de Bruxelles”

Crama Gîrboiu a fost cel mai premiat producător român de vinuri la ediția din acest an a „Concours Mondial de Bruxelles”, competiție care a avut loc la Poreč, în Croația. Producătorul vrâncean de vinuri a obținut cinci medalii de aur, pentru vinurile Bacantă Fetească Neagră 2017, Bacantă Syrah Barrique 2018, Bacantă Chardonnay 2017,  Bacantă Chardonnay 2021 și Tectonic Sauvignon Blanc&Chardonnay 2021. Este o performanță deosebită pentru producătorul de vinuri din Vrancea, care confirmă rezultatele obținute la alte concursuri din domeniu.

Rezultate foarte bune au fost obținute de alți doi producători vrânceni, Moșia Domnească din Panciu și Crama Unu, de la Cârligele. Astfel, Moșia Domnească a obținut două medalii de aur, pentru vinurile Taine Traminer 2022 și Începuturi – Alb de Panciu 2022. Crama Unu a obținut medalii de argint pentru Daniel`s Wine Fetească Neagră 2020 și pentru Cavaliro 2020. Rezultatele finale arată că producătorii de vinuri din Vrancea au obținut 9 medalii, adică peste o treime din vinurile românești premiate în cadrul acestui concurs.

Concours Mondial de Bruxelles este o competiție itinerantă care nu se desfășoară în capitala Belgiei, ci de fiecare dată are loc într-o nouă regiune viti-vinicolă. Anul acesta, concursul pentru vinuri albe și roșii a avut loc la Poreč, în Croația iar ediția din 2024 se va desfășura, pentru prima dată, pe continentul american, la Guanajuato, în Mexic. La ediția din acest an a prestigiosului concurs de vinuri au fost înscrise 7500 de vinuri albe și roșii din 50 de țări din întreaga lume, din care mai puțin de 30% au fost recompensate cu medalii.

Sursa foto: Concours Mondial de Bruxelles

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?