Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

FOTO: Fotbal feminin, Liga a III-a – Estera Țifești a terminat campionatul fără înfrângere!

  • În ultima etapă, Activ Slobozia – Estera Țifești 0-6 (0-1)

Formația Estera: Bianca Radu (65 Miruna Munteanu) – Marta Onea, Andreea Onea, Ana Barbu Ana, Elena Conduraru (65 Francesca Lățcan) – Ana Șerban (45 Adelina Radu), Georgiana Istrate, Florina Onea (65 Larisa Tufănoiu), Mihaela Ștefan – Laura Petrihan, Florina Bîrsă.

Antrenor, prof. Paul Cioran

Director sportiv, prof. Gabriel Sibechi

          ACS Estera Țifești, promovată cu anticipație în Liga a 2-a, a încheiat fără înfrângere ediția de campionat 2022-2023. A terminat de doar două ori la egalitate și a câștigat de 13 ori. O linie de clasament excepțională pentru o echipă a cărei medie de vârstă este de 16 ani și jumătate! În ultima etapă, în deplasare, la Țăndărei, fetele de la Estera s-au impus duminică, 21 mai, cu 6-0 în partida cu Activ Slobozia. După o primă repriză tratată cu lejeritatea unei formații care așteaptă vacanța, Estera conducea cu 1-0 prin golul marcat în minutul 9 de Florina Bârsă. Au urmat însă 45 de minute în care oaspetele și-au arătat fața de echipă de Liga a 2-a și au marcat de încă cinci ori. A făcut 0-2 Andreea Onea apoi Florina Bîrsă a trimis de încă patru ori mingea în poarta gazdelor și și-a urcat la 34 numărul golurilor din campionat. Florina – Ronaldo (în alb, foto fază de joc), atacant de rasă, pe care îți face plăcere să o vezi jucând, este golgeterul Seriei a 2-a a Ligii a 3-a și a avut o contribuție foarte importantă la performanța reușită de ACS Estera.

Comentariile antrenorului Paul Cioran        

La final de campionat, profesorul Paul Cioran scria pe pagina sa de facebook: ”Din punct de vedere financiar, să sperăm ca pentru sezonul viitor să găsim resursele pentru a face față rigorilor Ligii a doua, iar din punct de vedere sportiv, dorim să păstrăm linia de a promova doar jucătoare din propria pepinieră și doar de pe raza județului Vrancea, la fel cum am făcut-o și până acum. Felicitări fetelor pentru tot ce au realizat anul acesta, staff-ului tehnic pentru munca titanică pe care a depus-o și Primăriei Țifești pentru ajutorul financiar fără de care nu ne puteam desfășura activitatea și să ne îndeplinim visele și obiectivele!”

Într-o postare anterioară, de imediat după promovare, profesorul Paul Cioran comenta pe pagina de facebook Esstera Țifești: ”…este rezultatul unei munci titanice depusă de un colectiv de oameni muncitori și inimoși și care s-a întins pe durata a 4 ani de zile. Un proiect realizat cu pași mici și corect făcuți. Nu știu dacă s-a mai întâmplat în fotbal, ca o echipă cu media de vârstă de 16 și jumătate să reușească o asemenea performanță. Se tot vorbește pe la alte sporturi de bugete mari, cheltuieli nejustificate și performanță zero. Suntem o echipă care evoluează fără prime de joc și bonusuri de performanță, iar antrenorul și președintele clubului nu sunt remunerați de nici un fel. Noi, o mică comună din județul Vrancea, am reușit doar prin sprijinul Primăriei care poate asigura doar transportul, masa, arbitrajele), să punem pe harta fotbalului național un nume, Estera Țifești, de care suntem tare mândri. Nu ne putem compara din nici un punct de vedere cu mari orașe din România (Botoșani, Sf. Gheorghe, Iași, Pașcani, Voluntari, Tulcea etc) – care au echipe de fotbal fete – dar la ambiție le întrecem pe toate. Credem că ar trebui să se vorbească mai mult despre această echipă, pentru că aceste fete minunate chiar merită. Ce va fi pe viitor? Vom vedea!”

Doar un scurt comentariu al autorului articolului: lecție de management de sport și de profesionalism predată fără ostentație, chiar cu modestie, de profesorul Paul Cioran!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?