Evaluarea națională de la clasa a VI-a va fi susținută de elevi săptămână viitoare, după ce sindicatele din educație au anunțat că testarea care trebuia să înceapă mâine nu se susține în timpul grevei generale. Ministerul Educației a modificat calendarul evaluărilor naționale, astfel încât Evaluarea de la clasa a VI-a care trebuia să înceapă mâine va fi susținută de fapt de către elevi săptămâna viitoare, pe datele 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii.

Anunțul modificării datei la care va fi organizată Evaluarea Națională la clasa a VI-a a fost făcut de Ministerul Educației. Instituția a publicat pe site-ul oficial precizarea că „Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”.

Comunicarea integrală a Ministerului educației, cu privire la Evaluarea Națională la clasa a VI-a:

 

„Marți, 23 mai 2023,

Informare

A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul clasei a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023.

Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”.

Informații de background

Conform calendarului stabilit inițial de Ministerul Educației, Evaluarea națională de la clasa a VI-a ar fi trebuit să aibă loc pe datele:

  • Limbă și comunicare — miercuri, 24 mai 2023
  • Matematică și Științe ale naturii — joi, 25 mai 2023