Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Muzeul Antipa va participa la Noaptea Muzeelor; se va deschide şi expoziţia „Peste mări şi zări. De la astrolab la sextant”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelor 2023 un program care include vizitarea gratuită a expoziţiei permanente şi deschiderea expoziţiei temporare „Peste mări şi zări. De la astrolab la sextant”. Programul special al Nopţii Muzeelor 2023 de la Antipa va începe sâmbătă, de la ora 19.00, şi se va termina duminică, la ora 1.00, au transmis reprezentanţii instituţiei muzeale. Sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ultimul vizitator va intra la ora 16.00), Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi deschis.

În speranţa că vom avea parte de condiţii meteorologice favorabile, cercetătorii Muzeului vă propun să descoperiţi cine sunt micile vieţuitoare cu care ne împărţim noaptea, într-o serie de activităţi desfăşurate în curtea Muzeului între orele 22.00 şi 23.00„, precizează sursa citată. Activităţile realizate în grădina Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiţii meteo favorabile. Detalii pe www.antipa.ro.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă un record absolut de 311 evenimente culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, ce se va desfăşura sâmbătă, 13 mai, într-o ediţie comună România – Republica Moldova. Invitatul special al Nopţii Muzeelor 2023 este un muzeu-fenomen la nivel mondial, ‘War Childhood Museum/ Muzeul Copilăriei în Vreme de Război’, care se află în premieră în România. Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind anticipat şi primit de public cu mare entuziasm de fiecare dată.

Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 13 mai sunt disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor – https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?