Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: „Ia atitudine! Spune STOP violenței!”, activitate de conștientizare și informare privind siguranța în școli, la „Elena Doamna”

Răspunzând pozitiv inițiativei și invitației C.S.E.I. „Elena Doamna”, doamna comisar șef Manolache Monica din cadrul Biroului Siguranță școlară de la IPJ Vrancea, a participat pe11 mai 2023 la activități privind siguranța școlară. O primă întâlnire a avut loc cu profesorii școlii, în cadrul căreia au fost diseminate informațiile Campaniei ,,Ia atitudine! Spune STOP violenței!”. Au fost dezbătute teme privind prevenirea victimizării minorilor, bullying-ul, prevenirea violenței și a delincvenței juvenile, răspunderea penală a minorilor și siguranța online.

Elevii de liceu au fost informați despre Campania de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, explicând celor prezenți care sunt implicațiile din punct de vedere penal – și nu numai, a folosirii obiectelor periculoase, fiind diseminate și alte subiecte atât de actuale zilelor noastre (bullying-ul, violența și delincvența juvenilă, consumul de droguri/ substanțe psihoactive, dar și consecințele acestor fapte). Curiozitatea de a cunoaște mai multe despre consumul de droguri, siguranța on-line și efectele nocive ale acestora le-a fost răsplătită adolescenților cu răspunsuri pe înțelesul lor, într-un dialog care s-a dorit a fi o conștientizare a riscurilor la care se expun și că nici un efort nu este prea mare pentru a se ține departe de astfel de tentații.

De asemenea, în cazul unor eventuale situații delicate în care s-ar putea afla, rezolvarea va fi oricând posibilă, apelând la modelele viabile care îi pot sprijini (familia, școala și poliția). Demersul de conștientizare a siguranței în școală va fi continuat cu o activitate în cadrul „Școlii părinților”, unde familia va fi informată cu privire la temele campaniei derulate de Biroul de Siguranță Școlară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?