Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Un bijutier din Sydney, acuzat că a orchestrat un jaf de 2,8 milioane de dolari australieni în propriul său magazin

Un bijutier de renume din Sydney a fost acuzat că a organizat un jaf armat în propriul magazin, în ceea ce poliţia din New South Wales susţine că a fost o încercare elaborată de a frauda o companie de asigurări cu peste 2,8 milioane de dolari australieni, informează Guardian.com. Michel Elias Germani – a cărui afacere, Germani Jewellery, a creat articole pentru personalităţi precum Diana, fostă prinţesă de Wales, actriţa Elizabeth Taylor sau familia regală saudită, potrivit site-ului său – a fost arestat luni.

Poliţia susţine că bărbatul în vârstă de 65 de ani le-a declarat iniţial poliţiştilor că el şi o angajată au fost ameninţaţi de doi bărbaţi care s-au dat drept clienţi la magazinul său din Queen Victoria Building din Sydney, în luna ianuarie. Unul dintre bărbaţi ar fi ameninţat-o pe angajată cu un cuţit, în timp ce celălalt a cerut acces la seiful bijutierului, potrivit poliţiei. Cei doi le-ar fi legat mâinile şi picioarele lui Germani şi angajatei cu legături de cablu şi apoi ar fi fugit din magazin cu o importantă captură de bijuterii, potrivit poliţiei.

Luna trecută, poliţia i-a arestat pe Shanel Tofaeono, de 37 de ani, şi pe Mounir Helou, de 57 de ani, pentru presupusul jaf. Luni, poliţia l-a arestat pe Germani după ce a ajuns să creadă că jaful a fost o înşelătorie. Bijutierul s-a prezentat marţi în faţa unui tribunal local, unde poliţia a susţinut că acesta a fost implicat în „planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări‟. Inspectorul de poliţie Joe Doueihi a declarat marţi reporterilor că angajata, care a fost rănită în atac, era „absolut traumatizată‟ şi că aceasta nu avea cunoştinţă de înscenare.

A fost ameninţată cu violenţa şi cu un cuţit [şi] legată cu legături de cablu la picioare şi la mâini; a fost convinsă că este vorba despre un jaf adevărat‟, a subliniat inspectorul. Germani a fost acuzat de furt calificat şi privare de libertate, de tentativă de obţinere a unui avantaj financiar prin înşelăciune, de participare la un grup infracţional şi de contribuţie la activităţi infracţionale, printre altele. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?