Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Autocar cu muncitori de la o fabrică de confecții din Focșani, răsturnat în apropiere de Rm.Sărat; 23 de persoane au ajuns la spital

23 de persoane – 19 femei şi 4 bărbaţi -, aflate într-un autocar care s-a răsturnat luni pe DN2(E85), în apropiere de Râmnicu Sărat, au fost transportate la spital, iar alte şapte au fost asistate la faţa locului, refuzând să meargă la o unitate medicală, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău. „Bilanţ final: 30 de persoane implicate în eveniment, 23 de persoane transportate la spital (19 femei şi 4 bărbaţi), 7 persoane asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital. Au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani 2 femei, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat 9 femei şi 2 bărbaţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 8 femei şi 2 bărbaţi”, a transmis ISU Buzău.

Potrivit unor informaţii, şoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului şi a derapat. „Din primele date de la faţa locului a reieşit că autocarul, condus dinspre Focşani către Râmnicu Sărat, de către un conducător auto râmnicean, în vârstă de 52 de ani, s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat cu rănirea şoferului şi a 22 de pasageri din autocar. Cele 23 de persoane rănite au fost preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la accidentul rutier. „În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 32 de persoane, ce a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 11 ambulanţe SAJ. Totodată, în sprijin intervin şi o autospecială pentru transport victime multiple şi 3 ambulanţe SMURD de la nivelul ISU Vrancea”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Instituţia Prefectului Buzău a informat că în autocar erau muncitori care lucrează la o fabrică de confecţii din Focşani. Muncitorii sunt buzoieni, preluaţi cei mai mulţi din zona Râmnicului.

Sursa foto: Facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?