ULTIMA ORĂ! Amenzi uriașe în urma unor controale în Vrancea și alte 15 județe, pentru condiţii igienice necorespunzătoare în transportul feroviar

0
2399

Un comunicat de presă publicat astăzi de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) arată că în urma controalelor făcute de la începutul anului, în domeniul transportului feroviar, au fost aplicate amenzi în valoare totală de aproape 700.000 de lei. Totodată, ca urmare a neregulilor constatate în timpul acestor controale, 27 de operatori economici din 16 județe, printre care și Vrancea, au fost obligați să-și întrerupă temporar activitatea. Au fost găsite geamuri ale vagoanelor de tren şi uşi de acces fisurate, toalete neigienizate, săli de aşteptare cu păianjeni pe pereţi.

ANPC a transmis astăzi că a desfăşurat de la începutul anului, o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în domeniu, în  ceea ce priveşte serviciile oferite consumatorilor la desfăşurarea activităţii în transportul feroviar.
Sub coordonarea comisarului şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, echipele de control din întreaga ţară au verificat 109 operatori economici. Pentru neregulile constatate, au fost date 89 de amenzi în valoare de 693.500 de lei şi a fost oprită temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, în cazul a 27 de operatori economici. 
Operatorii economici opriţi temporar de la funcţionare se află în judeţele: Prahova, Caraş Severin, Vaslui, Olt, Dolj, Vâlcea, Covasna, Harghita, Mureş, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Vrancea, Galaţi şi Buzău, a precizat ANPC, citată de news.ro.
În urma controlului, echipele ANPC au descoperit: condiţii igienice necorespunzătoare ale garniturilor de tren, respectiv „geamurile vagoanelor şi ușile de acces fisurate, cotiere defecte cu partea metalica neacoperită, lipsa tapiţeriei sau existenţa uneia deteriorate (ruptă, tăiată), perdele de protectie pătate, murdare; folosirea unor toalete neigienizate sau igienizate parţial, degajând un puternic miros de dejecţii, cu pisoare defecte, fără produse de igienă, folosind vase de wc fără capac, fără apă la grupul sanitar;  prestarea serviciilor nealimentare pentru călători fără a asigura condiţiile igienice necesare; folosirea unor săli de aşteptare neigienizate, nerenovate, cu păianjeni pe tavan, pereţi scorojiţi, pete de mucegai, infiltraţii de apă. 
De asemenea, alte probleme au fost: pavimente de pe peroane deteriorate, coşuri de gunoi ruginite; existenţa peroanelor neridicate la nivel, a unor peroane denivelate cu armătura de metal ieşită prin beton-la vedere; folosirea unui număr insuficient de scaune pe peron, cele existente fiind şi deteriorate; neafişarea informaţiilor corecte şi complete la ghişeele de bilete; prezentarea unor tarife în moneda euro, fără a fi afişat cursul de schimb valutar al BNR; informare incompletă cu privire la reclamaţiile consumatorilor”, se mai arată în comunicatul transmis astăzi de ANPCpotrivit news.ro.
sursă foto: zf ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here