Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Anexa unei gospodării a fost cuprinsă de flăcări la Tulnici

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a unui incendiu la o gospodărie din comuna Tulnici. Burlanul care a provocat incendiul a fost instalat într-o anexă folosită ca bucătărie de vară.
Evenimentul a fost anunțat astăzi, 03 mai, în jurul orei 12:15, prin apel la numărul unic de urgență 112. Din primele informații furnizate de apelant, exista probabilitatea extinderii flăcărilor la o locuință aflată în vecinătatea anexei. Imediat, spre locul indicat, s-au deplasat 1 autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Tulnici, 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD de la Stația de Pompieri Vidra. Pompierii militari au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tulnici.
La fața locului, forțele de intervenție au acționat prompt, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, în mai puțin de 25 de minute. Cu toate acestea, flăcările au distrus anexa în suprafață de aproximativ 30 mp, precum și bunurile aflate în interior.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
***
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea cu stricteţe a măsurilor de apărare împotriva incendiilor:
• coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate;
• nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperișului, planşeului etc.;
• coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm;
• în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
• se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
• gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Comunicat ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?