Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

FOTO: Pompierul lunii martie 2023 – Plutonier adjutant șef Racoviță Vasile-Dan

Ambițios, profesionist, perseverent, caracterizat din plin de deviza pompierilor militari ”curaj și devotament”, educat în spiritul muncii, cu un comportament echilibrat în orice situație și o vastă cultură generală. Așa îl putem descrie în câteva cuvinte pe  ”Pompierul lunii martie 2023”, plutonierul adjutant șef Racoviță Vasile-Dan.

Pentru că cei care poartă uniformă au nevoie în carieră de modele, putem spune că plutonierul adjutant șef  Racoviță Vasile-Dan, șef gardă de intervenție stingere la Secția de Pompieri Adjud, reprezintă un exemplu de urmat! Prima care i-a călcat pe urme a fost chiar sora sa, pe care o iubește foarte mult și despre care are numai cuvinte de laudă. S-a simțit tare mândru când aceasta, la absolvirea Academiei Tehnice Militare, a ales să slujească arma Pompier.

Plutonierul adjutant șef Racoviță Vasile Dan s-a remarcat nu numai ca un pompier desăvârșit ci și printr-o condiție fizică demnă de invidiat. A cucerit de nenumărate ori podiumul, la concursurileserviciilor profesioniste pentru situații de urgență, având peste 20 de participări. A devenit membru echipei încă de la repartizarea lui din școala militară, în anul 2002, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, iar în prezent, el esteveteranul echipei pompierilor vrânceni. Proba scara de fereastră este preferata lui. Chiar dacă are o condiție fizică de invidiat, în continuarese pregătește temeinic pentru că, își dorește să se califice în acest an la faza națională.

Cu toate că a avut numeroase intervenții în timpul liber, în care a salvat atât viața oamenilor, cât și a necuvântătoarelor, misiunea care i-a adus distincția ”Pompierul lunii martie 2023” s-a desfășurat în dimineața zilei de 13 martie, tocmai în momentul în care se pregătea să facă schimbul de tură. Alarma care anunța un incendiu la o locuință din comuna Homocea a sunat în jurul orei 07:50. Imediat, spre locul indicat s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de 180 mp la nivelul acoperișului unei locuințe și la 2 anexe aflate în apropiere. Pompierii militari și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Homocea, au acționat sub coordonarea șefului gărzii de intervenție, plutonier adjutant șef Racoviță Vasile-Dan. În timpul recunoașterii, acesta a evacuat din interiorul locuinței o persoană de sex masculin, ușor intoxicată cu fum. Datorită promptitudinii cu care s-a intervenit pagubele au fost reduse la minim și a putut fi salvată o importantă sumă de bani. Ca la toate intervențiile la care participă, și de această dată și-a pus toată priceperea și dăruirea considerând că efortul său și al întregii echipe nu a fost în zadar. Salvator adevărat spune că ”misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile și a fumului dens, dar a fost finalizată cu succes pentru că s-a intervenit cu profesionalism și nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești”.

Cunoaște foarte bine că misiunile reușite au în spate multe ore de pregătire fiindcă succesul nu vine din ceea ce faci în mod ocazional,  cidin ceea ce faci în mod consecvent. De aceea, este preocupatpermanent de pregătirea militară, în acest sens urmând mai multe cursuri de pregătire și perfecționare. Printre planurile de  viitor se numără încă un curs de instruire în lucrul cu focul, însă cea mai dorință rămâne să-și vadă măcar una dintre cele două fiice pompier.

În speranța că dorința îi va fi îndeplinită, îl asigurăm de întreaga noastră prețuire pentru tot ceea ce face și îi dorim în continuare succes în misiunile viitoare și mereu să ocupe cea mai înaltă treaptă a podiumului!

Felicitări, ”Pompierul lunii martie 2023”, plutonier adjutant șef Racoviță Vasile-Dan!

Comunicat de presă ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?