Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Crama Gîrboiu a obținut titlul de Cel mai bun producător de „vin liniștit” România

Crama Gîrboiu a obținut titlul de Best producer „Still Wine” Romania la Concursul Internațional Berliner Wien Trophy 2023.

Berliner Wein Trophy este cea mai mare competiție de vinuri din lume, aflată sub patronajul OIV (International Organisation for Vine&Wine) și UIOE (International Union of Oenologists). Anual se înscriu în această competiție peste 14.400 de probe din 40 de țări producătoare de vin și evaluarea este riguros efectuată de un juriu format din peste 400 de experți în domeniu.

În fiecare an, în urma evaluarii experților, sunt desemnate vinurile câștigătoare, vinuri care aduc prestigiu atat producătorilor, cât și țărilor de origine. Pe lângă medaliile de Aur, Mare Medalie și Argint, evaluatorii acordă premii speciale pentru cele mai bune vinuri, dar și pentru cel mai bun producător.

Anul 2023 a adus o distincție deosebită pentru producătorul vrâncean Crama Gîrboiu, respectiv titlul de “Cel mai bun producător de «vin liniștit» România”. Dintr-un total de 24 de vinuri premiate, de la 13 producători români, Crama Gîrboiu a reușit să adune cel mai mare punctaj.

“Este o onoare pentru noi să aducem o asemenea distincție acasă, în Vrancea. Titlul de «Cel mai bun producător român» nu este ușor de obținut, dar rezultatele se văd după o muncă asiduă, de peste 17 ani, cu investiții și sacrificii deopotrivă. Dintotdeauna am afirmat că terroir-ul de la Cotești este unul unic și merită o atenție deosebită. Însă nu este suficient… natura îți oferă struguri de calitate, dar tu trebuie să culegi și să fructifici la maxim  cât să obții unicitate și vinuri de excepție. Cred cu tărie că la Crama Gîrboiu am găsit combinația perfectă și țintim mai sus; ne dorim să atingem culmi noi și ne-am propus ca acest moment să fie doar începutul.”

Livia Gîrboiu, directorul executiv al cramei.

Sesiunea de primavară a prestigiosului concurs Berliner Wein Trophy a premiat cele mai bune vinuri, patru fiind de la producatorul vrancean Crama Gîrboiu, respectiv:

Bacanta Fetească Neagră Barrique 2018 DOC Cotești,

Bacanta Merlot Barrique 2018 DOC,

Constantin Ediție Aniversară 60 de ani 2018 DOC Cotești,

Magma Selected Dried Berries 2019 DOC Cotești.

 

„Vrancea este un nume pe harta viticolă a țării și Crama Gîrboiu nu se dezminte de această filosofie, ci și-o asumă cu mult curaj și entuziasm. Nouă ne place să credem că în fiecare sticlă de vin care ne aparține se regăsește un mesaj de atenție și satisfacție a «vinului bine făcut»”.

Constantin Gîrboiu, fondator

Crama Gîrboiu este o afacere de familie care deține o suprafață viticolă proprie de 170 ha în DOC Cotești și un combinat de vinificație modern înființat în anul 2005, care a cumulat până în prezent peste 8,5 milioane de euro investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?