Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Amenzi pentru cei care nu furnizează APM Vrancea date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici

          Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea anunţă operatorii economici și instituţiile care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici, că s-a deschis sesiunea de raportare 2023 în Sistemul Integrat de Mediu (SIM). Sesiunea de raportare este deschisă pâna la data de 12 iunie 2023. În acest context, toți deţinătorii de informații necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici trebuie:

–  să completeze chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2022 în aplicaţia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” disponibilă pe site-ul A.N.P.M. (http://raportare.anpm.ro/irj/portal/public). Pentru completarea corectă a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM.Inventar Emisii” disponibil la aceeași adresă.

SAU – în absenţa unei conexiuni la internet, să completeze chestionarele în functie de specificul activităţii, în format de hârtie (conform anexei nr. 3 la O.M.M.P nr. 3299/2012 referitor la aprobarea metodologiei de elaborare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă), în vederea încărcării datelor în aplicaţie, în prezența dvs., în contul creat în SIM, la sediul APM Vrancea.

Precizăm că, în conformitate cu art. 79, al. 3, lit. a din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice.

Dificultățile întâmpinate din punct de vedere tehnic pot fi semnalate la adresele de e-mail: suportsim@apm.ro și inventare_emisii@anpm.ro .

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul APM Vrancea din Focsani, str Dinicu Golescu nr 2, Serviciul Monitorizare şi Laboratoare, şi la numărul de telefon:   0237/216812.

 

Director Executiv, Valentin LOGODINSCHI

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?