Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare

Constanța, 6 aprilie 2023: Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, a inaugurat ieri noul spital ce integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și primul Centru de referință Siemens Healthineers din România. OCH reprezintă cea mai mare investiție privată în domeniul sănătății din Sud-Estul României, din 1989 până astăzi, de 38 milioane de euro, reprezentând 12.000 de mp construiți și 154 de paturi.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, a fost înființat în urmă cu aproape un deceniu de un grup de medici constănțeni și oferă anual servicii medicale pentru peste 70.000 de pacienți.
Noul Spital OCH, inaugurat la început de aprilie 2023, a fost finalizat în doar 15 luni și integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și primul Centru de referință Siemens Healthineers din România.

Centrul de referință Siemens Healthineers este primul din România și al zecelea la nivel european cu soluții de inteligență artificială, inclusiv de asistență pentru scanare la distanță, va oferi posibilitatea de training și specializare pentru toți medicii din România. Ultima investiție OCH în tehnologii medicale de ultimă generație, implementate la Constanța în premieră, se ridică la valoarea de 8,1 milioane euro.
„Sub sloganul #AducemPerformanțaAcasă și pornind de la un demers de planificare bazat pe nevoile pacienților, am decis să ne extindem activitatea în aceste arii medicale atât de necesare oamenilor”, declară Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, fondator și Director Medical OCH.
„Starea de sănătate o măsurăm, o știm, o vedem, dar soluțiile și rezolvările vin de la nivel local, de acolo unde se tratează pacientul. Și asta este ce am construit noi: o soluție la probleme noastre de sănătate. Acum și aici. Iar acest lucru are un mare impact”, spune Ș.L. Dr. Bogdan Pană, Director de Cercetare și Dezvoltare OCH.

Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH are în componență o secție clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, din care șase sunt pentru îngrijiri paliative, departament de radioterapie, compartiment de chimioterapie, compartiment de îngrijiri paliative și terapia durerii, spitalizare de zi și compartiment de studii clinice. Aici vom putea trata cel puțin 1.500 de pacienți pe an prin radioterapie și 3.500 prin chimioterapie.
„Acest centru OCH dedicat pacientului oncologic este unul de același nivel cu orice alt centru similar din Europa. La OCH, suntem pregătiți să luptăm cu cancerul!”, declară Prof. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog și coordonatoarea Clinicii de Oncologie OCH.
Echipa de Radioterapie a fost pregătită la
spitalul Sf. Nectarie din Craiova, cel mai mare spital privat pentru Oncologie și Radioterapie din Sud-Vestul României. Radioterapeuții se alătură unui colectiv de medici pasionați și dăruiți muncii lor, care au în cultura organizațională grija pentru pacient. Colectivul OCH a asimilat cei mai buni specialiști din Constanța și zona Dobrogei, dar și medici din București, Iași, ori Târgu Mureș.
Sistemul de radioterapie Halcyon de la Varian, primul din regiune și al zecelea la nivel național, este o platformă modernă de tratament care livrează doza terapeutică de radiații într-un timp foarte scurt. Astfel pacientul este tratat precis, cu un grad sporit de confort fizic și psihic. O informație suplimentară pentru pacientul dobrogean este următoarea: anul următor este planificată livrarea și punerea în funcțiune a sistemului de radioterapie TrueBeam de la Varian care este construit ținând cont de nevoile umane, pentru a trata cancerul oriunde se găsește în organism, țintind foarte precis, cu doze minime de radiații.
„Halcyon furnizează tratament sofisticat și bine țintit împotriva cancerului, cu precizie și acuratețe, integrează confortul și relaxarea pacientului, prin limitarea zgomotului și a vibrațiilor. Sistemul facilitează totodată monitorizarea și conversația terapeutului cu cei care primesc tratamentul, este pur și simplu nivelul superior de îngrijire a pacientului oncologic”, arată Dr. Virgil Sivoglo, medic radioterapeut, reîntors în țară după 20 de ani de activitate medicală la Spitalul Royal Stoke University din Anglia.

Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operații, una dedicată chirurgiei cardiace și una dedicată cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, și 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competență.
OCH introduce în premieră în România cel mai nou și performant angiograf –
Artis Icono Floor de la Siemens Healthineers, care setează noi standarde de performanță clinică. Totodată, centrul este echipat cu sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulație extracorporeală pentru operațiile pe cord deschis LivaNova și toate dotările necesare unui centru de nivel european. În centrul de cardiologie OCH pot fi tratați anual peste 1.800 de pacienți.
„Nivelul de tehnologie și organizare existente la OCH sunt la standardele clinicilor din Germania și acesta este unul dintre motivele pentru care m-am întors acasă”, punctează Dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie, coordonatorul secției de cardiologie, cu o experiență de 12 ani la Helios Klinik Jerichower Land din Germania.
„Dispunem la OCH de toată gama de resurse pentru investigații și terapie, pentru a realiza toate intervențiile cardiace și vasculare pe care le făceam și în Germania”, precizează Dr. Sebastian Vasliescu, medic specialist cardiologie, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervențională, cu o experiență de 10 ani în clinici din Germania, precum St. Josefs-Hospital Cloppenburg.

OCH este cunoscut și recunoscut în regiune pentru serviciile excepționale ale Centrului de Imagistică de înaltă performanță.
Complementar echipamentelor existente, în noul spital pacienții au posibilitatea de a efectua scanări cu sistemul RMN de 3 Tesla,
Magnetom Lumina cu tehnologie BioMatrix, un computer tomograf, Somatom Go Top cu 128 slice-uri, și un Ecograf Sequioa care oferă diagnostic de precizie și care asigură un confort superior persoanei investigate. Aceste echipamente sunt interconectate prin Syngo Virtual Cockpit, un sistem asistat de inteligență artificială, primul instalat de Siemens Healthnieers în regiunea de Sud-Est a României.

OCH dispune acum de: 4 echipamente RM, 2 CT, 2 RX, 1 Mamograf Digital și 18 ecografe.

Cu aceste echipamente noi, vom face toate investigațiile imagistice, inclusiv cele de cord, atât RM, cât și CT, foarte necesare pacienților”, precizează Dr. Carmen Ciufu, medic coordonator Centru de Imagistică OCH.

Primul Centru de referință Siemens Healthineers din România

Inaugurarea primului centru de referință din România reprezintă un moment cheie în parteneriatul strategic dintre Siemens Healthineers și OCH, cât și pentru industria în care activăm. Doresc să felicit întreaga echipă OCH pentru nivelul ridicat de expertiză managerială și medicală, pentru o implementare coerentă a soluțiilor și tehnologiilor de ultimă generație Siemens Healthineers. Ne implicăm să dezvoltăm împreună programe educaționale, workshop-uri, training-uri pentru toți specialiștii din domeniu și să creștem accesul pacienților la diagnostic și terapii de ultimă generație”, declară Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthenieers România.

BCR – susținător financiar al proiectului

Un aport deosebit în implementarea acestui proiect esențial pentru sistemul medical românesc a fost cel al Băncii Comerciale Române, în calitate de partener principal de finanțare și susținător constant al demersurilor de sănătate financiară. „Credem și susținem proiectele care aduc valoare în comunitate, iar extinderea Ovidius Clinical Hospital, împreună cu dezvoltarea celor două centre medicale de specialitate, reprezintă o contribuție reală la creșterea accesului la servicii medicale de excelență, la prevenție medicală și îngrijire superioară. Suntem o companie de sănătate financiară și știm că sănătatea fizică și sănătatea financiară sunt cele mai importante aspecte din viața fiecăruia dintre noi. De aceea, pentru BCR, finanțarea serviciilor de sănătate este o prioritate și ne bucurăm să fim parte din acest proiect, care oferă pacienților și cadrelor medicale o experiență modernă, de calitate, prin facilități și tehnologii de top”, declară Georgiana Alina Cernat, Șef Departament Bunuri de Larg Consum și Sănătate, BCR.

OCH atrage medici din țară și străinătate

Noul Spital OCH creează peste 200 de noi locuri de muncă, numărul anagajaților și colaboratorilor spitalului va crește de la 500 în prezent la 700 de medici, fizicieni, asistenți, operatori și alte categorii de personal până la sfârșitul anului 2023.
O mare parte a personalului necesar noului spital este deja angajat de circa 6-12 luni, timp în care a beneficiat de trainning-uri la Klinik Jerichower Land din Germania pentru cardiologie intervențională și la Spitalul Sf. Nectarie din Craiova pentru radioterapie. Echipa medicală s-a mărit cu medici din Constanța, București și Iași, precum și din Germania și Anglia.
„Condițiile generale, tehnologia și mediul de lucru sunt motivele pentru care medicii se întorc acasă și asta este ceea ce am reușit să construim la OCH, pentru a aduce performanța acasă”, declară Adrian Mociu, Director Executiv OCH.

Despre Ovidius Clinical Hospital OCH:

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, și-a câștigat o reputație deosebită încă la deschiderea din 2014, datorită calității actului medical, care rezidă din diagnostic prompt și tratamente eficiente, medici cu experiență și tehnologie de ultimă generație. Din aprilie 2023, Ovidius Clinical Hospital pune la dispoziția pacienților servicii medicale noi, prin inaugurarea unui nou spital în care vor funcționa și Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH și Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH. Luna aprilie a.c. marchează o premieră națională: OCH devine primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România. Cu o valoarea de 38 de milioane de euro, Ovidius Clinical Hospital este cea mai mare investiție privată din Sud-Estul României în domeniul sănătății din 1989 până astăzi, peste 8,1 milioane de euro reprezentând achiziția aparaturii necesare pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai avansate tehnologii în domeniul oncologiei, radioterapiei, cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiovasculare, asigurând astfel cel mai înalt nivel de tratament medical disponibil.

Despre Siemens Healthineers:

Siemens Healthineers AG (cotată la bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovațiilor în domeniul asistenței medicale, pentru toată lumea, oriunde. În calitatea sa de companie lider de piață în domeniul tehnologiei medicale cu sediul în Erlangen, Germania, Siemens Healthineers și companiile sale regionale își dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse și servicii cu aplicații susținute de AI și oferte digitale care joacă un rol din ce în ce mai important pentru generația următoare de tehnologie medicală. Aceste aplicații noi vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo și terapiei inovatoare împotriva cancerului. Siemens Healthineers oferă, de asemenea, o gamă de servicii și soluții pentru îmbunătățirea capacității furnizorilor de asistență medicală de a oferi îngrijire eficientă, de înaltă calitate. În exercițiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde EUR, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde.

Acest furnizor de servicii medicale de înaltă calificare, are un parteneriat pe plan local prin Clinica Tinereții!
Din dorința de a veni in sprijinul pacienților noștri și pentru a completa nivelul serviciilor medicale, se lucrează la o soluție prin care Clinica Tinereții să poată prelua dosare medicale spre a fi analizate de OCH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?