Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Primă de sechestrare forestieră pentru pădurile nou înființate

Proprietarii de terenuri agricole care înființează păduri noi cu finanțare prin PNRR vor primi anual o primă de sechestrare forestieră de 456 euro pentru fiecare hectar. Banii sunt acordați din Fondul pentru mediu și reprezintă valoarea carbonului stocat în biomasă de către o plantaţie forestieră de la înfiinţare şi până la vârsta de 20 de ani. Condițiile pentru accesarea acestei măsuri de sprijin sunt precizate în Ghidul de finanțare care a fost publicat la începutul acestui an.

Garda Forestieră Focșani îi încurajează pe proprietarii de terenuri să acceseze această măsură de sprijin prin apelul de proiecte ,,Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Conducerea GF Focșani a arătat că acest program este o oportunitate, atât pentru primăriile care au terenuri disponibile, cât și pentru persoanele fizice, agricultori, precum și firme, pentru înființarea de păduri (cu suprafețe de minim 0,5 ha) sau/și perdele forestiere, pentru diminuarea riscurilor climatice. Detalii despre modul de acordare a primei de sechestrare forestieră pot fi obținute pe pagina de internet a Gărzii Financiare Focșani, în secțiunea PNRR: http://focsani.gardaforestiera.ro/?idCapitol=434 .

„Condiţiile de acordare a primei de sechestrare forestieră sunt următoarele: 1. plantaţia a fost instalată pe un teren agricol, în baza unui contract de finanţare cu fonduri PNRR; 2. plantaţia este menţinută pe o perioadă de 20 de ani. Dacă plantaţia înfiinţată este defrişată/distrusă total sau parţial în perioada de 20 de ani de la înfiinţare, cu excepţia situaţiilor de forţă majoră, beneficiarul va rambursa sumele primite sub formă de primă de sechestrare forestieră aferente suprafeţei afectate”, se arată în Ghidul de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?