Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Soveja. Un incendiu s-a extins de la o fâneață în pădure, pe 5 hectare

Un incendiu de vegetație de amploare a avut loc zilele trecute pe raza localității Soveja. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o persoană iresponsabilă care a intenționat să ardă vegetația uscată rămasă de anul trecut. La stingerea incendiului au participat angajați ai ISU Vrancea, lucrători din cadrul Postului de Jandarmi Montani Soveja, Ocolului Silvic Soveja și SVSU Soveja.

„Am asistat la un alt incendiu de vegetație, unul care a afectat aproximativ 5 ha de fâneață intrând apoi în fondul forestier. Este al doilea incendiu provocat, primul fiind pe data de 26 martie, duminică dimineață, care s-a extins din Negrilești spre Soveja, fiind afectate la nivelul celor două localități aproximativ 3 ha de fâneață și o suprafață a fondului forestier. Este un gest iresponsabil și este strict interzisă incendierea acestor pajiști pentru că se poate ajunge la incendii pe arii extinse. Din fericire nu au fost înregistrate victime și incendiul a fost lichidat dar acțiunea continuă deoarece este posibil să mai apară focare din cauza condițiilor meteo, fiind anunțate rafale de vânt în această seară. Mulțumim sovejenilor care au ajutat la stingerea incendiului, ISU Vrancea, lucrătorilor din cadrul Postului de Jandarmi Montani Soveja, Ocolului Silvic Soveja și colegilor din cadrul SVSU Soveja“, a afirmat primarul Ionuț Filimon.

Acesta a adăugat că Soveja, de-a lungul timpului, s-a confruntat cu incendii de proporții, zeci de case au fost mistuite de flăcări și familii întregi au rămas fără un acoperiș. „Oameni buni, haideți să fim responsabili pentru că o clipă de neatenție poate duce la catastrofe“, este mesajul transmis de primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?