Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și GALERIE FOTO: Polițiștii vrânceni, în vizită la elevii Școlii nr. 2 Focșani

Săptămâna aceasta, în perioada 27 – 31 martie 2023, la Școala Gimnazială nr. 2 „Ion Basgan‟ Focșani se desfășoară Programul național „Școala altfel‟. Luni, elevii și cadrele didactice au avut invitați de seamă, respectiv o parte din echipa Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. De curând, s-au împlinit 201 ani de la înființarea Poliției Române, așa că polițiștii vrânceni le-au prezentat elevilor școlii o mică parte din activitatea și tehnica de lucru. „Pentru noi toți, elevi, profesori și părinți, Poliția Română este prezentă permanent în viața noastră, în momentele dificile. Luni, structurile acestei instituții au fost prezente în curtea școlii pentru ca elevii să cunoască toate departamentele și acțiunile acestora: Serviciul pentru Acțiuni Speciale; Biroul pentru Protecția Animalelor; Laboratorul de Educație Rutieră din cadrul Serviciului Rutier; Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității; Serviciul de Criminalistică; Biroul de Siguranță Școlară și partenerii necuvântători, câinii Tem și Ahada‟, a spus profesoara Alina Dima, directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Basgan‟ Focșani.

La activitatea care a avut loc în curtea școlii, au fost prezenți aproximativ 1.250 de copii, printre care elevii Școlii nr. 2 Focșani și preșcolarii grădinițelor arondate, alături de cadrele didactice. „Ne-am gândit ca Poliția Română să fie invitata noastră ca să o sărbătorim, să ne exprimăm respectul ce-l purtăm pentru uniforma albastră, să le mulțumim pentru sprijinul și protecția pe care ni le oferă, să-i apreciem pentru profesionalismul și dedicarea cu care acționează ori de câte ori este nevoie. Elevii au dorit să-și exprime admirația față de prietenii lor, polițiștii, prin mesaje și desene realizate în cadrul orelor de curs. La această activitate au fost alături de noi reprezentanți ai ISJ Vrancea, doamna Inspector Școlar General, prof. Marchitan Daniela Gabriela și doamna Inspector pentru Proiecte și Activități Extrașcolare, prof. Hulea Carmen. Mulțumim domnului Inspector Șef, Comisar Șef de Poliție, domnul  Nica Remus pentru că a făcut posibil acest eveniment‟, a mai transmis prof. Alina Dima.

Biroul de presă al IPJ Vrancea a transmis: „(…)Copiii ne-au întâmpinat cu gânduri şi urări cu ocazia Zilei Poliţiei Române, materializate în desene şi felicitări, prin care au demonstrat talentul, originalitatea, creativitatea precum şi o bună cunoaştere a atribuţiilor poliţiei  dar cel mai important, și-au exprimat, prin lucrările lor, admirația pentru această profesie, sinceri și autentici.
Pe lângă sfaturile și răspunsurile la cele mai curioase întrebări, preșcolarii dar și copiii claselor pregătitoare au primit din partea polițiștilor pliante și legitimații ”polițist pentru o zi”  și au putut să se bucure de fotografii în autospecialele de poliție de la Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Laboratorul de educație rutieră.
Polițiștii de prevenire și cei de siguranță școlară le-au vorit despre riscurile din mediul online, modul de comportare ce trebuie adoptat în familie, societate sau la școală. De asemenea, pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, copiilor le-au fost prezentate modalitățile de rezolvare a unor conflicte pe cale amiabilă și cât de important este să fie toleranţi și să-i trateze pe cei din jur cu respect. Astfel, copiii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată şi responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.
Poliţiştii rutieri le-au prezentat copiilor regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere. Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație, semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu „trecerea de pietoni”, „pistă pentru bicicliști”, „STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte. Preșcolarii dar și copii claselor pregătitoare au fost foarte atenți și au răspuns corect ghicitorilor adresate de către polițiști pe tema siguranței .
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor le-au vorbit copiilor despre situațiile în care un animal se află în pericol și modalitățile de prevenire a cazurilor de violență, neglijare sau abandon ale acestora. Momentul culminant al activităților a fost reprezentant de exercițiile demonstrative realizate de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale dar și de TEM și AHADA, partenerii noștri necuvântători.
Responsabili şi interesaţi în mod aparte de evoluţia armonioasă a acestora, poliţiştii vrânceni desfăşoară în mod constant activităţi menite să contribuie la adoptarea unui comportament adecvat în societate. În acest fel, copiii de azi devin adulţi responsabili şi atenţi la respectarea normelor legale.
Mulţumim tuturor copiilor şi cadrelor didactice pentru implicare şi vă asigurăm că ne vom face mereu datoria având în minte şi în suflet felul în care ne percepeţi, admiraţia şi recunoştinţa pentru munca depusă, pe care ni le-aţi transmis!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?