ULTIMA ORĂ! Anexa unei gospodării din Gugești, distrusă din cauza unui scurtcircuit electric

0
2424

În această dimineață, în jurul orei 06:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focşani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Gugești.
La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp 5 echipaje cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la o anexă (magazie de lemne) în suprafață de aproximativ 50 mp.
Echipajele de pompieri au acționat în cooperare cu S.V.S.U. Gugești, timp de aproape 2 ore. Datorită promptitudinii cu care s-a intervenit, a fost salvată locuința și gospodăriile aflate în imediata vecinătate.
În urma evenimentului, a ars anexa construită din lemn și învelitoare din tablă, 2 m steri lemn de foc, 2 t de peleți și alte bunuri de uz casnic și gospodăresc aflate în interior. De asemenea, s-au degradat o baie și o bucătărie de vară alipite magaziei, în suprafață de circa 50 m. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

* * *
Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiilor electrice în locuințele şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:
– Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;
– Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
– Nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
– Nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;
– Pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte, apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
– Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.
– Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here