ULTIMA ORĂ! Răcire accentuată a vremii cu ÎNGHEȚ la sol şi brumă, începând de luni dimineaţă

0
1241

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi la ora 13.00 o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ şi răcire accentuată a vremii cu îngheţ la sol şi brumă, valabilă în cea mai mare parte a ţării, de luni dimineaţa până miercuri seara. În sud-estul țării, luni seară sunt prognozate ploi torențiale, descărcări electrice și posibil căderi de grindină, potrivit meteoromania.ro.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 26-03-2023 Ora : 13:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 06.00 – 29 martie, ora 21.00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Notă: În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here