FOTO! Panciu. Festivitate de premiere cu participarea polițiștilor, la finalul unui proiect vizând prevenirea bullying-ului în școli

0
692

ÎN MIJLOCUL COMUNITĂȚII DIN PANCIU, DE ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea continuă activităţile destinate celebrării a 201 ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Astăzi, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Panciu au participat de festivitatea de premiere, la finalul unui proiect care a vizat combaterea manifestărilor tip bullying, în parteneriat cu Primăria Orașului Panciu, Casa Orășănească de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu, Liceul Teoretic ” Ioan Slavici” Panciu și Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza”.

În cadrul concursului ”Școala mea – o școală fără violență”, elevii au participat cu eseuri care au abordat prevenirea bullying-ului în mediul școlar și online.

După premiere, copiii au fost invitați să viziteze standurile pregătite de poliţişti, aceștia răspunzând curiozităților celor mici, fiind prezentată și o parte din tehnica şi dotarea poliţiei.

Copiii au avut ocazia nu numai să „testeze” mijloacele tehnice din dotarea poliției (Criminalistică, Acțiuni Speciale, Laboratorul de Educație Rutieră) ci și să urce în autospecialele poliției, devenind astfel ”polițiști pentru o zi”.

Dicscuțiile cu cei mari au fost despre cât de frumoasă, dar și solicitantă este această meserie și despre faptul că, pentru a practica această profesie, trebuie să existe, în primul rând, pasiune și dăruire.

Și pentru că au fost foarte interactivi, „micii polițiști” au fost recompensați de către polițiști cu dulciuri, reviste, pliante și planșe tematice de colorat.

Pentru copii, a fost o zi de neuitat, plină de emoții și entuziasm, în care nu au lipsit partenerii noștri, câinii Tem și Ahada, iar pentru noi, o zi specială pe care ne-am bucurat să o sărbătorim în mijlocul lor.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here