Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

VIDEO și FOTO! Zeci de copii, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, cu ocazia Zilei Porților Deschise

Astăzi, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a fost agitație mare. Elevi și preșcolari de la mai multe unități de învățământ din Focșani au participat la „Ziua porților deschise‟ organizată de IPJ Vrancea, cu ocazia Zilei Poliției Române. Mâine, pe 25 martie, se împlinesc 201 ani de când a fost înființată Poliția Română, polițiștii fiind în permanență alături de cetățeni, motiv pentru care astăzi, copiii au fost invitați să participe la o serie de activități alături de polițiștii vrânceni.

Sărbătorim 201 ani de la înființarea Poliției Române și am organizat activități atât cu copiii, cât și alte genuri de activități de promovare a profesiei de polițist. Astăzi am organizat, la sediul Inspectoratului, «Ziua porților deschise», fiind invitate mai multe clase de copii care pot afla tainele meseriei de polițist. Vă invităm și pe dumneavoastră să fiți alături de noi‟, a spus comisar șef de poliție Remus Nica, inspector șef al IPJ Vrancea.
Toată atenția copiilor a fost îndreptată către Tem și Ahada, cei doi câini polițiști care au participat și la o demonstrație alături de conductorii lor. Simulând o situație în care însoțitorul ei este atacat de o persoană, Ahada a pus în aplicare tehnicile de apărare învățate. Copiii nu s-au speriat, ba chiar i-au aplaudat atât pe cei doi câini, cât și pe polițiști, și au promis că în viitor, o parte din ei, vor alege să devină oameni ai legii.
Polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Rutier și Investigații Criminale le-au vorbit elevilor și preșcolarilor despre o mică parte a activităților pe care le desfășoară, arătându-le micuților și tehnica din dotare. Copiii au răspuns la ghicitori despre semnele și regulile de circulație, au desenat, i-au alintat pe cei doi câini polițiști și au primit chiar și legitimații pe care scrie „Polițist pentru o zi‟.
Cei care au vrut, au scris și câte un mesaj pentru polițiștii vrânceni: „Polițiștii sunt foarte curajoși!‟, „Sunt buni și ajută pe toată lumea!‟, „Polițiștii sunt cei mai buni!‟, „Polițiștii ne apără!”, „Aveți grijă unul de altul. La mulți ani!‟, și „Fiți buni cu ceilalți și curajoși!”

Momentele de astăzi au făcut din „Ziua Porților Deschise” un eveniment memorabil, ce a adus cu el mult soare, zâmbete și amintiri de neuitat, după cum aflăm și dintr-un comunicat al Biroului de Presă al IPJ Vrancea:

„SOARE, ZÂMBETE ȘI AMINTIRI DE NEUITAT LA ZIUA PORȚILOR DESCHISE

Premergător Zilei Poliției Române, ieri, 24 martie, zeci de copii au pășit în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea la ”Ziua porților deschise”, activitatea realizată cu sprijinul organizației Corpul Național al Polițiștilor, filiala Vrancea.

Nu doar porțile s-au deschis, ci și chipurile în zâmbete largi și sufletele noastre – colegi, părinți, polițiști, comunitate! Polițiștii i-au întâmpinat pe elevi cu brațele deschise și le-au răspuns la orice întrebare legată de meseria de polițist. După analizarea „situației operative”, a fost solicitat sprijinul structurilor din cadrul IPJ Vrancea, aflate pe poziții, iar în cel mai scurt timp, polițiștii s-au mobilizat pentru a-i surprinde pe copii. Astfel, polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Criminalistică, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranța Școlară sau Biroului pentru Protecția Animalelor, au venit în întâmpinarea celor mici, fiecare abordând diverse subiecte referitoare la profesia de polițist, în funcție de specificul activității. Din mijlocul evenimentului nu au lipsit partenerii noștri, câinii polițiști TEM și AHADA, de departe cei mai îndrăgiți ce cei mici.

Polițiștii le-au oferit posibilitatea elevilor sosiți în vizită să exploreze laboratorul criminalistic, tehnica din dotarea luptătorilor SAS sau informațiile utile din partea polițiștilor de prevenire sau de la siguranță Școlară. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor le-au vorbit copiilor despre situațiile în care un animal se află în pericol și modalitățile de prevenire a cazurilor de violență, neglijare sau abandon ale acestora. Polițiștii rutieri le-au reamintit acestora regulile de circulație, au exersat traversarea pe covorașul rutier iar criminaliștii le-au prezentat laboratorul criminalistic și principalele mijloace de identificare a autorilor infracțiunilor. Au urmat apoi exercițiile demonstrative iar cei mici au putut vedea simulatorul de tragere cu laser.

Toate aceste activități desfășurate de polițiști au ca obiectiv principal promovarea profesiei de polițist, precum și creșterea nivelului de încredere în instituția noastră. Ne dorim ca entuziasmul de azi să se păstreze și chiar să devină molipsitor.

Vă mulțumim tuturor pentru ziua minunată petrecută împreună!”

Mulțumindu-le și noi pentru curaj, devotament și onoare, le dorim mulți ani sănătoși atât polițiștilor vrânceni, cât și colegilor din țară!

La mulți ani Poliția Română!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?